luni, 31 martie 2014

9 ceaiuri care te scapă de pietre la rinichi !!

Litiaza renală este determinată prin precipitarea şi cristalizarea substanţelor care se găsesc în mod normal în urină. Află cum poţi să tratezi această problemă cu ajutorul ceaiurilor!


Calculii renali se pot localiza în rinichi, în ureter, vezică sau uretră. Uneori prezenţa calculilor este asimptomatică, există însă posibilitatea că aceştia să migreze şi să apăra astfel crize dureroase (colică renală).


Calculii sunt formaţi de obicei din acid uric şi fosfat de calciu.


Cum previi apariţia pietrelor la rinichi?


-- consumă de cel puţin 2 litri de lichide pe zi, în special apa plată
-- înlocuieşte proteinele de origine animală cu cele de origine vegetală
-- evită băuturile alcoolice, condimentele, murăturile şi mâncărurile bogate în oxalat (fasole, spanac, sfeclă, cartofi dulci, ţelină, ciocolată, struguri şi ardei verzi) şi mâncărurile bogate în calciu (lapte, unt, brânză şi alte produse lactate)
-- consumă alimente bogate în vitamina A (dovlecei, caise, broccoli, pepene galben) legume, cereale integrale şi alimente bogate în fibre.


Ceaiuri recomandate în litiaza renală?

1. Cozi de cireşe, frunze de merişor - 2 căni/zi

2. Frunze de mesteacăn - infuzie - 2-3 linguri/cană. Peste ceaiul
rece se adaugă 1 vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu, se consumă după aproximativ 6 ore.

3. Mătase de porumb - 2-3 căni/zi - infuzie - 1 linguriţă/cană

4. Muguri de pin - se pot administra sub formă de infuzie, din 20-40 grame la un litru de apă, bine îndulcită, din care se consumă 2-3 căni pe zi.

5. Turiţă-mare - infuzie sau decoct - 1 linguriţă/cană; turiţă-mare + osul-iepurelui + traistă-ciobanului + frunze de mesteacăn - câte 20 grame din fiecare - infuzie.

6. Ceai de brusture şi ceai de turiţă mare. Cura se ţine timp de 4 zile la rînd, în care nu se mănâncă alimente care conţin calciu.

7. Săpunariţă: se foloseşte infuzia obţinută dintr-o linguriţă de flori sau frunze la 250 mililitri apă; cu tot atât de bune rezultate se foloseşte şi rădăcina, dar că decoct (1 linguriţă rădăcină fărâmiţată la 250 mililitri apă); se recomandă 2 căni pe zi.

8. Ceai infuzie din pufuliţă cu flori mici, 1 ceaşcă dimineaţa cu o oră înainte de masă şi seara cu 1 oră înainte de cină.

9. Ceai de coada calului, infuzie, 3 căni pe zi. Băi de şezut cu coada calului. Se prepară o infuzie din muguri de fag, 1 linguriţă la 250 mililitri de apă clocotită, timp de 15 minute. Se filtrează, se beau 2 căni pe zi. Se mai foloseşte decoctul din scoarţă de fag, are ca efect scăderea febrei.

Materialele de pe acest bloc au caracter informativ.

 Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu