duminică, 2 martie 2014

Tratament cu miere pentru mătreață și dermatită seboreică !!

În Egiptul Antic, mierea de albine era cel mai popular remediu, fiind menționată de 500 de ori în 900 de tratamente naturiste.


Picturile din Epoca de piatră, de acum 8.000 de ani, sugerează că mierea de albine era apreciată încă din acele vremuri, atât ca aliment, cât și ca medicament.

Pentru a beneficia de beneficiile acestui panaceu este recomandat a consuma miere de albine bio sau organică, de proveniență locală, cunoscută.

Dermatita seboreică este o afecțiune a pielii care, în principal, afectează scalpul, dar și pielea pieptului, a urechilor, a cefei, având ca manifestare pielea roșie, mâncărimi și cruste, iar mătreața persistenta este de cele mai multe ori rezistentă la tratamente convenționale, alopate.

Un remediu simplu, după care s-au făcut și studii clinice, spune că se aplică miere de albine crudă, diluată în puțină apă călduță (în raport de 90% miere, 10% apă) pe leziuni, odată la două zile. Aplicarea se face masând ușor amestecul pe zonele afectate timp de 2-3 minute. Se lasă să acționeze timp de 3 ore, după care se clătește ușor cu apă călduță.

După un interval de 2-4 săptămâni ar trebui să se observe primele rezultate. Mâncărimea scade în intensitate, scuamele sunt vindecate în mare parte iar căderea părului este stopată și firul de păr este fortifiat.

Pentru a preveni revenirea bolii, tratamentul se continuă până la cel puțin 6 luni, timp în care se aplică doar o dată pe săptămână remediul.

Pentru a preveni iritarea scalpului, este bine să folosiți șampoane bio (le găsiți în farmaciile specializate sau magazinele naturiste), sau cât mai naturale posibil, fără silicon, parafine sau parabeni.

Pentru mai multe remedii naturiste împotriva mătreții și a dermatitei seboreice, aici, iar pentru menținerea sănătății părului, aici.

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu