marți, 25 martie 2014

Tratament cu urzici combate astenia de primăvară !!

Astenia de primăvară se caracterizează printr-o slăbire generală a organismului, cauzată de lipsa de vitamine și minerale care apare ca urmare a încheierii sezonului rece.


 Cele mai frecvente simptome ale asteniei de primăvară sunt oboseala, concentrarea scăzută sau imposibilitatea concentrării, tulburările de somn, diminuarea randamentului fizic și intelectual, iritabilitatea, stările depresive, anxietatea, scăderea apetitului, amețelile.

Urzicile sunt cel mai la îndemână aliment pe care îl puteți folosi cu încredere pentru a rezolva această problemă.

Urzicile au proprietăți antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative, antirahitice, hepatoprotectoare, antimicrobiene, gastrosecretoare, antidiareice, antihemoragice, aperitive, antihelmintice, expectorante, emoliente, antitusive, antiinflamatoare, antiastmatice, antibronșitice, vasoconstrictoare, antidiabetice, anticelulitice, antireumatismale, imunostimulatoare, astringente, antiseptice, cicatrizante, epitelizante, hemostatice, antiseboreice, insecticide, dezodorizante, fluidizează sângele, activează circulația sangvină, drenează excesul de uree, acid uric și creatinină din sânge.

Urzicile conțin vitaminele A, B1, B2, C, K, minerale (calciu, fier, nichel, bor, mangan, potasiu, sulf, magneziu, siliciu), clorofilă, substanțe proteice, substanțe grase, acid galic, acid cumaric, glucide, tanin, caroten, amine, flavonoide și uleiuri volatile.

Cura cu urzici pentru combaterea asteniei presupune consumarea zilnică, timp de 1-2 săptămâni, a câte 2 litri de infuzie de urzică (o lingură de plantă la o cană cu apă fierbinte).

Consumul de urzici, sub orice formă, este contraindicat femeilor însărcinate și celor care alăptează, persoanelor care au deficit de potasiu și alergicilor.

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu