vineri, 31 ianuarie 2014

Pastura este poate cel mai valoros produs al stupului dar si cel mai putin cunoscut.!!

Putini stiu ce este pastura si cu mult mai putini se incumeta sa treaca la recoltarea ei. In esenta, pastura este un polen modificat, hrana harnicelor albine.

* Sub influenta substantelor adaugate de albine, a microorganismelor, a temperaturii si umiditatii ridicate din cuib (stup), precum si datorita modului de conservare, polenul sufera o serie de transformari biochimice si modificari structurale, transformandu-se in pastura. Datorita faptului ca transformarile suferite de polen sunt biochimice, produsul rezultat este diferit de polenul initial. Transformarea polenului in pastura comporta mai multe etape:



* prima etapa consta in dezvoltarea bacteriei pseudomonas, aeroba, care va consuma intreaga cantitate de oxigen, ceea ce conduce in final la moartea acestor bacterii, prin autoasfixiere. -a doua etapa se produce prin dezvoltarea unei bacteriei anaerobe, lactobacillus, care foloseste glucidele ca sursa de oxigen, producand in schimb acid lactic, concentratia acestuia ajungand la 3,2%; de asemenea creste concentratia de vitamine din grupa B.

* Pastura este un produs natural, cu insusiri mai valoroase decat ale polenului datorita continutului mai mare in zaharuri simple, vitamina K, enzime si aminoacizi, precum si a aciditatii sporite ce o face usor asimilabila. Fata de polen valoarea nutritiva si antibiotica este de 3 ori mai mare .

* De asemenea, invelisul extern al polenului, exina, este distrus, determinind asimilarea mai usoara de catre organism. Datorita cantitatii mari de acid lactic si proprietatilor antibiotice, pastura poate fi pastrata timp indelungat, fara a se observa modificari majore, cantitative sau calitative.

* Pastrata la loc uscat si racoros, poate rezista pana la 17 ani. Compozitia chimica a pasturii este urmatoarea: -carbohidrati (glucide)- -5%; -lipide --1-6%; -caretonoizi( provitamina A-200-875 mg/kg; -vitamina E--1,7 g /kg; -vitamina C-- 6-200 mg /100g produs.

* Colectarea pasturei din fagure este migaloasa si mai ales are un randament foarte scazut, cantitatile ce se pot extrage , fara a afectata alimentatia albinelor , fiind reduse. La cumpararea acestui produs se va urmari ca transformarea polenului in pastura sa fie deplina, lucru probat de forma de hexagon a bucatelelor de pastura ( imprumutata de la celulele din fagure). 

* Se admite un procent de sfaramaturi de 20-25% din total cantitate. De asemenea, in majoritatea cazurilor, privind in sectiune transversala, vom observa culori diferite, alternative, date de polenul recoltat din mai multe flori.

* Pastura acopera toata gama de recomandari ale polenului: afectiuni hepatice, anemii, stres, reumatism, reglarea tranzitului intestinal, afectiunile de colon, mai ales cele insotite de constipatii (enterocolite, colite de fermentatie sau putrefactie, constipatii cronice de diverse etiologii), insa actiunea ei este mult mai rapida si mai puternica.Pentru cele mai multe dintre afectiunile amintite diferenta dintre cele doua poate fi oarecum estompata prin cresterea dozei zilnice de polen si prelungirea perioadei de administrare.

* Exceptie fac afectiunile hepatice, unde actiunea pasturii este cu adevarat remarcabila, inregistrandu-se rezultate de exceptie in hepatite acute si cronice, in ciroze uscate sau umede. Doza uzuala recomandata este de 10-20 g/zi, in doza unica sau in doua prize, administrata la 30-45 minute dupa masa, pentru a nu produce disconfort gastric In cazul afectiunilor hepatice severe (hepatite de tip: A, B, C, ciroze), doza va creste la 30 g/zi, administrarea se va face in trei prize (circa 10 g/administrare) si pe cat posibil intre mese, adica la o ora si jumatate sau doua dupa masa. In acest ultim caz tratamentul poate fi completat cu doze mici zilnice de ceai de armurariu (doua jumatati de cana pe zi) sau comprimate de silimarina (principiul activ al fructelor de armurariu) si bineinteles cu propolis (0,5-1g/zi).

DIABET. Ca si in cazul polenului si al mierii, pastura nu poate fi folosita de catre diabetici.

* Daca totusi acestea se afla intr-una din situatiile mai severe descrise, in care alternativele de tratament nu sunt prea variate, administrarea acesteia se va face dupa informarea medicului si mai ales cu controlul permanent al glicemiei.

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

USTUROIUL 3 Tratamente naturiste a parul !!


Usturoiul, desi este cunoscut mai degraba ca aliment, poate fi la fel de bine folosit si ca medicament pentru nenumarate afectiuni printre care si caderea parului. Proportiile nutritive ale usturoiului contin cantitati importante de vitamine cum ar fi: A, B1, B2, C si de asemenea substante minerale ca: potasiu, sulf, fosfor, calciu, siliciu, iod, ceea ce-l face sa aibe calitati terapeutice uimitoare descoperite chiar din antichitate.



Iata 3 retete naturiste pe baza de usturoi care va pot ajuta sa redobanditi parul lung si sanatos de

altadata.

1. Masca naturala pentru regenerare
Intr-un bol se amesteca:
-o lingura de ulei de ricin,
-un galbenus de ou,
-o lingura de miere de albine,
-o lingura de usturoi pisat si stors

Pentru a obtine o masca mai omogena se amesteca toate ingredientele cu putin sampon. Aceasta solutie se va aplica pe un par bine spalat si se va tine pe cap timp de o jumatate de ora, parul fiind acoperit cu o folie de plastic sau cu un prosop. Dupa ce timpul s-a scurs, spalati parul cu sampon si clatiti bine. Tratamentul se repeta o data pe saptamana.

2. Reteta pentru intarirea radacinii parului

O reteta mai simpla, dar cu rezultate bune pentru prevenirea caderii parului si intarirea radacinii este urmatoarea: Se piseaza usturoiul, se amesteca cu ulei de masline, dupa care se strecoara printr-un tifon si se unge parul cu el la radacina. Il veti lasa pe cap timp de patru, cinci ore acoperit cu un prosop, dupa care se spala parul cu sampon si se clateste bine. Reteta se repeta o data sau de doua ori pe saptamana.


3. Tratament pentru cresterea parului

Un alt tratament simplu si eficient cu usturoi pentru portunile de piele unde nu mai exista par este acesta:
Se taie un catel de usturoi in doua si cu fiecare jumatate taiata se maseaza energic zona afectata de cate doua ori pe zi, timp de cinci minute. Daca nu va este la indemana sa faceti acest tratament ziua, puteti sa-l aplicati seara si sa-l tineti pe capul infasurat intr-un prosop pana dimineata. In maxim doua saptamani tratamentul trebuie sa dea rezultatele asteptate prin aparitia mai intai a unui puf care pe parcursul tratamentului se va transforma in par.

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Usturoiul este un dar minunat al lui Dumnezeu !!

Usturoiul este un dar minunat al lui Dumnezeu, fiind cunoscut şi acceptat chiar şi de oamenii de ştiinţă ca un remediu cu o puternică acţiune antiseptică, care distruge bacteriile şi influenţează scăderea colesterolului. Ultimele decenii i-au descoperit şi calitatea de a preveni cancerul. Mai multe despre usturoi aflăm din „Ghidul terapeutic naturist”



Usturoiul conţine seleniu, care previne bolile de inimă, iar substanţa ajoena diluează sângele şi previne cheagurile. Ajoena distruge două tipuri de ciuperci: una care se instalează în canalul extern al urechii, iar alta care produce candidoza şi vaginita.
Aleina din usturoi combate boli ca salmonella, dizenteria, înlătură stafilococii şi streptococii.
Având efect antibiotic, antimicrobian, antivirotic, usturoiul este folosit în profilaxia şi tratamentul bolilor infecţioase (de exemplu gripă, ciumă, lepră, cangrenă).
Usturoiul, ca şi ceapa, determină atât scăderea concentraţiei de colesterol LDL şi trigliceride din sânge, cât şi creşterea de colesterol HDL (cel benefic).

Este stimulent al secreţiei gastrice, al digestiei, ajutând la absorbţia elementelor nutritive din intestin, şi activează digestia alimentelor mucilaginoase şi vâscoase. Acţionând asupra putrefacţiei intestinale prin omorârea germenilor de putrefacţie şi mărind circulaţia sângelui spre şi de la ficat, uşurează munca ficatului, prevenind migrena, ameţeala, oboseala etc., ce sunt caracteristice toxicităţii.
Omoară viermii intestinali, elimină gazele.
Reducând nivelul de zahăr din sânge, ajută în diabet. Rinichii beneficiază şi ei, usturoiul combătând infecţiile urinare. Ajută la urinare, măreşte diureza, folosind astfel la eliminarea acidului uric şi uraţilor, fiind util în litiaza renală şi biliară.
Regenerează organele genitale, stimulând menstruaţia şi înlăturând tensiunea premenstruală.


Previne cancerul. În 1995, oamenii de ştiinţă americani au făcut experienţe pe şobolani, injectând celule canceroase şi extract de usturoi. Astfel, au observat că ritmul de creştere a tumorii a fost de 60 de ori mai mic la cei cărora li s-a injectat extract de usturoi. Aceasta a dus la studiul fitominelor. Pentru a le activa, înainte de consum usturoiul trebuie pisat, în acest fel obţinându-se cantitatea lor maximă.

Precauţii. Usturoiul este hipotensor, deci cei care au tensiune arterială foarte mică să fie prudenţi în folosirea lui. Atenţie! Usturoiul se evită de către femeile însărcinate şi în caz de vomă. La lăuze, duce la înţărcare. Persoanele cu stomac delicat au de suferit de pe urma usturoiului. Nu se va consuma în inflamaţii ale mucoasei gastrice şi intestinale, în inflamaţii în general, simptome congestive pulmonare.

Forma de consum.

În mod firesc, cu cât usturoiul se află într-o stare mai naturală (pisat, mujdei, întreg), cu atât este mai eficient. Sub formă de pudră, pilule etc. îşi pierde mult din valoare, chiar dacă păstrează unele proprietăţi.

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

GHIMBIRUL - Folositi aceasta radacina in special acum ca vine sezonul gripei...

Scade temperatura- În medicina ayurvedică, ghimbirul e considerat ca fiind planta echilibrului. Acesta reduce simptomele răcelii şi scade temperatura corporală. Un remediu de neînlocuit, cu rol de protejare a digestiei şi cu importante proprietăţi antibiotice, îl constituie băutura realizată din ghimbir, lămâie şi miere. Pentru a o obţine folosiţi ghimbir pisat, pe care îl lăsaţi să fiarbă puţin, după care îl acoperiţi timp de 15 minute, iar la final agăugaţi mierea şi lămâia.




Combate cancerul şi artrita -O altă afecţiune prevenită, dar şi tratată cu ghimbir este artrita. Datorită proprietăţilor antiinflamatorii, consumul regulat ajută pacienţii cu artrită, neavând efecte secundare.

Ceaiul din această rădăcină - s-a dovedit a fi eficient şi în tratamentul bolnavilor de cancer, care fac chimioterapie. Sucul, consumat într-o anumită concentraţie, poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Specialiştii au demonstrat că planta împiedică dezvoltarea acestora, situate la nivelul colonului, ficatului sau ovarelor, dar opreşte şi vascularizarea tumorii.

Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui - Uleiurile esenţiale din ghimbir îmbunătăţesc considerabil circulaţia sângelui, ajutând la calmarea muşchilor obosiţi. Astfel, în cazul în care aţi efectuat eforturi fizice deosebite, tot ce trebuie să faceţi este să împachetaţi în tifon patru linguriţe cu ghimbir proaspăt. Peste acest pachet lăsaţi apa să curgă şi apoi îmbăiaţi-vă. Efectul este imediat!

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Telina - Remedii naturiste !!

FRUNZELE DE TELINA


* In medicina chineza se spune ca nu exista aliment mai eficient pentru intinerirea corpului si a mintii ca frunzele de telina. Ele dau vioiciune, calmeaza „focul interior” care mistuie resursele vitale, dau vigoare trupului si, nu in ultimul rand, retrezesc virilitatea si erotismul. Aceeasi parere o aveau si medicii greci si romani, care puneau frunze proaspete de telina in vin, pentru marirea puterii fizice si a capacitatii de procreare.



* Vindecatorii populari romani foloseau telina verde ca pe un mic panaceu, util copiilor (pentru a-i face sa creasca repede si a-i feri de boli), adultilor (contra bolilor de rarunchi si a oboselii), batranilor (contra reumatismului, senilitatii si a altor neajunsuri). Deopotriva aliment si medicament, frunzele de telina au o serie de proprietati terapeutice remarcabile, recunoscute si de medicina moderna, dupa cum vom afla in continuare:

Telina si bolile de piele

* Frunzele de telina sunt un excelent diuretic si depurativ, precum si un fin reglator hormonal, intrunind multe din calitatile necesare tratarii unor boli de piele cu o cauzalitate complexa, cum ar fi: psoriazisul, sclerodermia, vitiligo, anumite forme de acnee, dermatozele alergice. Se tin cure de 2-3 saptamani, timp in care se consuma la fiecare masa salate asezonate cu telina verde din belsug.

Telina si bolile cauzate de intoxicatii 

* Zece-cincisprezece linguri de suc de telina consumate zilnic, in cure de doua saptamani, sunt un excelent depurativ de primavara, care accelereaza puternic procesul de eliminare a substantelor toxice din corp. Acest tratament este indicat in mod special persoanelor care lucreaza intr-un mediu poluat, celor care au consumat sau consuma carne, alimente cu aditivi alimentari, tutun sau medicamente de sinteza cu efecte adverse puternice.

Telina si echilibrul hormonal la femei

* Studii facute in China, Japonia, Rusia au pus in evidenta faptul ca o dieta in care se consuma multe legume si zarzavaturi proaspete, in special telina, in cantitati mari prelungeste tineretea biologica a femeii, combate foarte eficient dismenoreea si infertilitatea. Sucul de telina este un puternic remediu contra menopauzei premature, precum si contra tulburarilor care apar la debutul climaxului.
Telina si potenta
Nu exista in medicina populara romaneasca un remediu sexual mai raspandit ca sucul proaspat de telina. Putini stiu insa ca cel mai eficient nu este sucul obtinut din radacina, ci din frunze. Din acesta se consuma cate o jumatate de pahar pe zi, in cure de 3-4 saptamani.

Telina si reumatismul

* Salatele cu multa telina taiata marunt sunt un excelent preventiv si adjuvant in tratamentul reumatismului si al gutei. Ele au efect antiinflamator, depurativ si chiar usor calmant pentru durere. Extern, se face urmatorul tratament contra reumatismului: frunzele de telina oparite cu apa clocotita se lasa sa se raceasca un pic si se pun pe articulatiile dureroase, se invelesc cu un celofan si pe deasupra cu o tesatura de lana. Se tine aceasta cataplasma vreme de doua ore. Este un tratament valabil si in vitiligo si in cancerul de piele.

Cum se prepara sucul de verdeturi

* Se mixeaza o mana de frunze proaspete (de telina, de patrunjel sau de marar) la care s-au adaugat patru linguri de apa, dupa care se lasa jumatate de ora sa macereze si se filtreaza. Licoarea obtinuta este bine sa se consume imediat sau sa fie pastrata la frigider, dar nu mai mult de 4 ore. Sucul proaspat, obtinut din zarzavaturi, este un puternic medicament, care de obicei nu se administreaza singur, ci diluat in putin suc de radacina de morcov. De regula, se iau de 4 ori pe zi cate 4-6 linguri diluate in cate un sfert de pahar de suc de morcov.

Cum trebuie folosite verdeturile la gatit

* Este bine sa tineti cont de cateva sfaturi simple, referitoare la prepararea mancarii:

*Nu fierbeti niciodata verdeturile, ci adaugati-le la cateva minute dupa ce mancarea a fost scoasa de pe foc. In felul acesta se va pierde mai putin din aroma si puterea lor tamaduitoare.

*Pentru a nu pierde nimic din proprietatile terapeutice ale verdeturilor prin preparare termica, taiati zarzavaturile foarte fin si adaugati-le in mancare, doar inainte de a o consuma.

*Nu pastrati mult timp zarzavaturile in apa, dupa ce le-ati cumparat, deoarece isi pierd rapid continutul de vitamine.

*Pentru a pastra mai mult timp zarzavaturile, puneti-le in frigider (nu in congelator), intr-o punga de plastic bine inchisa. Astfel verdeturile pot fi pastrate 2-3 zile fara sa-si piarda foarte mult din proprietati.

*Mancarurile cu zarzavaturi crude trebuie mestecate indelung (de minim 30 de ori), altfel ele vor trece prin organism complet nedigerate si, in consecinta, fara sa aiba actiune terapeutica.

Sucul de telina se poate folosi in foarte multe combinatii, cu miere, smantana, lapte batut, acesta fiind benefic in mai multe variante:

suc de telina (100 ml) + suc de rosii (100 ml) + suc de lamaie (dupa gust)
suc de telina (50 ml) + suc de mere (50 ml) + lapte batut sau covasit (200 ml)
suc de telina (100 ml) + suc de castraveti (50 ml) + suc de varza (50 ml)
suc de telina (150 ml) + suc de mere (250 ml) + suc de sfecla (100 ml)
suc de telina (150 ml) + suc de mere (200 ml) + suc de salata (100 ml)

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Tratamentul naturist pentru alcoolism !!

Ceai de pedicuta, 150 ml baut dimineata cu 30 minute inainte de micul dejun si 100 ml cu 1 ora inainte de masa de pranz. Cura dureaza 14-21 zile.



Dezintoxicarea rapida cu miere de albine:este necesara o cantitate de 900 gr, luata astfel: la ora 18 se iau 6 lingurite cu miere; din 20 in 20 de minute se iau 6 lingurite cu miere (in total 36). Cu alte cuvinte: la ora 18 se administreaza 6 lingurite, apoi la 18.20 se iau 6 lingurite, la 18.40 alte 6 lingurite, la 19.40 se consuma 6 lingurite cu miere si se poate lua masa de seara.

Dimineata se iau de 3 ori cate 6 lingurite din 20 in 20 de minute, servindu-se apoi micul dejun. La 10 minute dupa micul dejun se iau 6 lingurite cu miere. inainte de masa de pranz se iau 4 lingurite ca aperitiv, se serveste pranzul si imediat se iau 4 lingurite cu miere. La ora 18 organismul va fi complet dezalcoolizat. Daca se incearca consumarea de alcool, se produce o stare de rau si voma. Dupa 5-10 zile poate aparea din nou gustul pentru bautura, dar este mult diminuat. Cura nu se aplica diabeticilor.

Se mai poate folosi un leac vechi: se pilesc 2 cm dintr-un corn de vaca, iar pilitura se amesteca cu 1 l tuica. Repulsia fata de alcool se instaleaza repede dupa ingerarea unei cantitati din amestec.

Alte remedii naturiste

1.Drojdia de bere, se iau cate 70 gr. pe zi, pana la dezalcoolizare.
2.Ceai de cimbru, 20 gr. la 1 litru de apa clocotita, se infuzeaza 3-5 minute, se ia din 15 in 15 minute cate o lingura. Este posibila aparitia vomei, diareei, transpiratia abundenta.
3.Ceai pentru protectia hepatica: rostopasca, musetel, galbenele, menta, sunatoare, anghinare, toate in parti egale, calmeaza durerile, are efect antiinflamator, antiseptic. Se beau 2-3 cani pe zi, prima pe stomacul gol.

4.Infuzie din matisori de salcie alba 10 gr. la 200 ml. lapte, se bea in caz de intoxicatie etilica.
5. Se fierb intr-un litru de apa 50 gr. patrunjel, pana ramane jumatate de litru, se adauga 1 gr. coaja de grapefruit, 1 gr. coaja de portocala, se indulceste, se ia cate 1 lingurita dimineata pe nemincate.

6.Se face un amestec din frunze de anghinare, menta, albastrele, coada soricelului, fructe de coriandru si catina. Se pune la fiert 1 lingura din amestecul de mai sus la 250 ml. de apa clocotita, se infuzeaza 10 minute, se strecoara, se beau 3 cani pe zi cu 1 ora inainte de masa.

Ceai de 50 g radacina rasa de patrunjel, 1 g coaja de grape fruit, 1 g coaja de portocala - decoct intr-un litru apa pana scade la jumatate.

Se indulceste cu miere si se bea cate 1 lingurita dimineata pe nemancate.

Tinctura de pasiflora (ceasornicul) - se iau 50-60 picaturi.

De 3 ori/zi - 2 lingurite miere, apoi un pahar cu apa in care s-au pus.
2 lingurite de otet de mere. Dupa o saptamana, se va respinge alcoolul.

Cafea de ghinda pisata - 1 lingurita/o ceasca apa. Se beau 3 cesti/zi, dupa
mese. Combate intoxicatia alcoolica.
Infuzie sau decoct cu 50 g frunze si radacini de patrunjel/litru apa. Se iau
2-3 cesti/zi in caz de delirium tremens.

Decoct de 10 g cozi de revent si 10 g ardei iute, timp de 3 min. si infuzate
8 h. Se beau 1-2 cesti/zi.

Ceai de pedicuta; ceai de cimbru - la fiecare 15 min. se ia cate 1 lingura.
Apar greata, scaune dese, urinari mari, transpiratie; decoct de macese,
din frunze de coacaz negru, infuzie de catina.

Argila.

Varza sub toate formele, supa de ceapa, praz, ardei.

in caz de abuz de alcool:
Menta - infuzie - la varsaturi.
Infuzie de cuisoare.
Decoct din ghimbar la micul dejun, in caz de indigestie

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Consumul de cafea ajută în prevenirea cancerelor mamare !!

Conform unei echipe de cercetători din Suedia, ceaşca de cafea băută dimineaţa reduce riscul de producere a anumitor tipuri de cancer mamar.



 Femeile care consumă cel puţin 5 ceşti de cafea pe zi întâmpină un risc cu 57% mai mic de a se îmbolnăvi de un tip de cancer mamar denumit "estrogen receptor-negativ".

Cercetătorii mai susţin că o femeie care bea regulat cafea beneficiază şi de o scădere, ce-i drept modestă, a factorului de risc general de îmbolnăvire de cancer de sân.

 Studiul a fost realizat pe un grup de femei cu vârsta între 50 şi 74 de ani. Din grup au făcut parte 2.818 femei cu cazuri confirmate de cancer mamar şi respectiv 3.111 femei sănătoase, folosite ca grup de control. Cercetătorii nu au putut stabili o legătură clară între consumul de cafea şi cancerele mamare în formă estrogen receptor-pozitiv, dar au confirmat o legătură clară între cafea şi diminuarea cazurilor de cancer mamar în formă estrogen receptor-negativ.

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.




Reţetă miraculoasă pentru păr: Masca din banana !!


Părul tău poate fi mai în vârstă decât tine şi asta pentru că este chinuit zi de zi cu produse cosmetice agresive, cu foehn, ondulator sau placă.

În emisiune sa, The Dr. Oz Show, medicul Mehmet Oz a realizat câteva teste pe păr, cu ajutorul unui scanner special care determină vârsta reală a părului. În cazurile testate, vârsta părului era cu mult mai mare decât vârsta biologică a femeilor al căror păr a fost testat.



Medicul a dezvăluit o armă naturală care poate ajuta părul degradat. Este vorba despre banane, care au o concentraţie mare de vitamine şi minerale foarte hrănitoare pentru părul tău.

Iată câteva măşti pe baza de banane, care îţi hrănesc şi repară părul:

Este foarte important să menţii oricare dintre măştile de mai jos cel puţin 15 minute pe păr!

Masca cu banană şi ou

Amestecă o banană şi un ou într-un blender şi aplică pasta rezultată pe părul uscat, uniform. Lasă să acţioneze timp de 15 minute, apoi clăteşte. Proteinele concentrate din ou şi vitaminele şi minerale din banană formează un adevărat cocktail concentrat de substanţe nutritive pentru părul tău.

Masca cu avocado şi banană

Un fruct la fel de hrănitor ca şi banana, avocado conţine omega 3, ceea ce oferă strălucire şi hidratare intensă părului tău. Nu uita că avocado trebuie lăsat câteva zile într-un loc întunecat, până ce se înmoaie şi devine cremos. Pisează-l apoi împreună cu banana şi aplică pe păr. Lasă 15 minute şi apoi clăteşte. Pentru ca părul tău să primească şi energie din interior, include avocado şi în dieta ta.

Masca cu banană şi ulei de măsline

Dacă părul tău este foarte uscat şi degradat, amestecul de banană şi ulei de măsline este perfect pentru a-ţi rehidrata profund fiecare fir de păr. Pisează o banană şi adaugă două linguri cu ulei de măsline extravirgin, presat la rece. Amestecă bine şi aplică apoi pe păr, masează, lasă să acţioneze timp de 15 minute şi spală-te cu un şampon blând.

Masca cu banană şi vitamina E

Pisează o banană şi toarnă în piureul format două linguriţe de vitamina E sau sparge câteva capsule de suplimente de vitamina E şi toarnă conţinutul în masca ta. Vitamina E este o adevărată comoară pentru părul şi pielea ta, fie că este inclusă în dieta ta zilnică, fie că este aplicată extern.

Mască cu banană şi ulei de argan

Uleiul de argan este unul dintre cel mai intens hidratante şi reparatoare uleiuri vegetale. Ajută la repararea firului de păr şi îl învăluie într-o peliculă protectoare. Procedează ca şi în cazul măştilor de mai sus: amestecă piureul de banane cu o linguriţă sau două de ulei de argan.

De asemenea, poţi aplica şi o mască simplă cu banană, dar pentru ca părul tău să beneficieze de cât mai multe elemente care îi refac structura şi îl protejează, include şi alte elemente naturale în măştile tale, precum cele de mai sus, sau altele, precum uleiul de migdale, uleiul de ricin, din sâmburi de struguri sau susan.

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Mesteacănul - vraciul alb !!

În mitologia slavă de răsărit, mesteacănul era considerat un copac sfânt, datorită frumuseţii şi calităţilor sale terapeutice fabuloase. De sute de ani, ţăranii ruşi îl întrebuinţează ca leac împotriva multor boli, folosindu-i atât mugurii şi inflorescenţele, cât şi frunzele şi seva.



Copac frumos, îmbrăcat ca un prinţ, în haină alb-argintie, mesteacănul are şi mari puteri tămăduitoare, de la simple răceli, la afec­ţiuni grave, ca acelea ale sistemului cardiovascular, ale fica­tului sau rinichilor. Pentru prepararea leacu­rilor, de la mesteacăn se folosesc toate părţile: mugu­rii, frunzele, mâţişorii şi seva.

Seva mesteacănului - apa vie

Seva mesteacănului se pune în mişcare în martie, odată cu primul dezgheţ, când zăpada începe să se topească şi rădăcinile co­pacului sunt "invadate" de apa dă­tă­toare de viaţă. Atunci, rezervele de amidon, depuse peste iarnă în rădă­cini şi trunchi, se transformă în zahăr, se dizolvă în apă şi, sub influenţa pre­siunii rădăcinilor, urcă spre ramuri, hrănind copacul. Fluxul sevei conti­nuă până la sfârşitul lunii aprilie, până când apar primele frunzuliţe.

Colectarea sevei

Colectarea sevei se realizează în­cepând cu luna aprilie şi până la fine­le lunii mai. Pentru obţinerea sucului, fără a provoca vătămare copacului, trebuie să urmaţi câteva reguli:
1. Nu utilizaţi toporul! Pentru rea­lizarea inciziei în scoarţa copa­cului folosiţi o sulă sau un burghiu.
2. Nu încercaţi să scurgeţi toată seva din copac! Extrageţi maximum doi litri din fiecare mesteacăn, pentru a evita uscarea lor.
3. După colectarea sucului, astupaţi incizia pe care aţi format-o, pentru a ajuta copacul să-şi vindece rana. Introduceţi în orificiul creat o bucată de lemn sau chiar plastilină de modelat (de la copii) iar copacul, astfel "bandajat", se va vindeca în scurt timp. Mestea­cănul nu trebuie să fie nici prea tânăr, nici prea bătrân. După cum se ştie, vârsta arborelui este determinată de grosi­mea trunchiului. Alegeţi mestecenii cu un diametru de 20-30 de centimetri. Pe partea de nord a copacului, cât mai sus posibil, realizaţi o inci­zie în scoarţă, adâncă de aproximativ cinci centimetri. În gaura formată, in­tro­duceţi o ţeavă subţire, iar sub ea, legaţi de trunchi, cu o sfoară, un recipient, pentru a permite se­vei să se prelingă în vas.

Sucul de mesteacăn este un produs natural tera­peutic unic.

Datorită conţinutului bogat în zahăr, în vi­tamine, în oligoelemente, în substanţe biologic active, în minerale, precum fier, calciu şi potasiu, seva mes­teacănului este un tonic şi un detoxifiant exce­lent. În vechile scrieri doftoriceşti slave, se menţionează că seva mesteacănului ajută la tratarea ulcerului gastric şi duodenal, la bo­lile de ficat, de vezică biliară, în pre­venirea şi vindecarea anemiilor, gutei, reu­ma­tismului, tuberculozei şi a durerilor de cap. Seva de mes­teacăn are un efect revigorant, creşte rezistenţa organismului la răceli şi alergii şi este un bun diuretic, fiind benefică împotriva infec­ţiilor cauzate de viermi intestinali. Con­sumată în mod regulat, ajută la eliminarea pietrelor la rinichi, la purificarea sângelui şi stimulează meta­bo­lismul.
Este suficient să beţi un pahar de suc de mesteacăn de două-trei ori pe zi şi veţi simţi că oboseala sâ­câi­toa­re şi somnolenţa dis­par, că starea de irascibilitate se evaporă şi în suflet începe să cânte primăvara!

Terapie cu suc de mesteacăn

Mesteacănul - vraciul alb

Medicina tradiţională rusească recomandă ca tera­pia cu suc de mesteacăn să se ţină în patru etape - pri­măvara, vara şi de două ori iarna. În acest scop, sucul de mesteacăn se congelează până când este folo­sit. Respectând aces­te recoman­dări, veţi uita de bolile de ficat, rinichi şi pancreas.

* Etapa de primăvară: ime­diat după începerea punerii în miş­care a sevei copa­cului, în martie-aprilie, se consumă câte un pahar de suc proaspăt, de patru ori pe zi. Important: sucul se bea la o tem­peratură de 35 de grade. Du­rata tra­tamentului: 45 de zile.

* Etapa de vară: în lunile mai-iunie. Într-un recipient de sti­clă cu doi litri de suc de mesteacăn se adaugă cinci fructe de măceş, cinci stafide şi o linguriţă de miere. Se închide ermetic şi se depozi­tea­ză într-o cameră întunecată şi răco­roasă, timp de o lună de zile. Se reco­mandă a se consuma cel puţin un litru pe zi.

* Etapele de iarnă: în lunile de­cembrie-februa­rie. Prima etapă în decembrie, cea de-a doua spre sfâr­şitul lui februarie. Într-un bor­can de trei litri se toarnă sucul de mes­teacăn încălzit în preala­bil (atenţie, nu se fierbe!), se adaugă 10 fructe de măceş, 10 stafide şi o lingură cu vârf de miere de mai. Se închide er­me­tic şi se lasă într-un loc răcoros, ferit de lumina soa­relui. După 30 de zile, se consumă încălzit, cu înghi­ţituri mici, câte o ceaşcă, de cel puţin patru ori pe zi.

Tratamente

Împotriva arterosclerozei

Se bea câte un pahar de suc, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale, timp de o lună şi ju­mă­tate. Se face o pauză de două săptămâni şi tratamentul se repetă. Ajută la curăţarea vaselor de sânge de coles­terol, acid uric şi alte substanţe reziduale şi stimulează metabolismul.

Pancreatită cronică şi hepatită

Într-un vas emailat, peste o cană de ovăz (în prea­labil spălat), se toarnă 1,5 litri de sevă de mesteacăn şi se introduce la frigider, peste noapte. Dimineaţa, lichi­dul se pune la fiert, la foc foarte mic, până ce com­po­ziţia scade la jumătate. După răcire, se strecoară. Se consumă câte 100-150 de mililitri, înainte cu o jumă­tate de oră de fiecare masă.

Hipotensiune

Într-un recipient din sticlă, se storc şase lămâi, peste care se adaugă un litru de sevă. Vasul se intro­duce în frigider pentru 36 de ore, după care se adaugă o jumătate de kilogram de miere, se amestecă bine şi se reintroduce în frigider pentru alte 36 de ore. Se con­sumă câte 50 de miligrame, cu o jumătate de oră înain­te de mesele principale. Tratamentul se face pri­mă­vara, timp de două luni.

Infecţii virale

Într-un vas, peste trei ceşti de sevă de mesteacăn, se adaugă o lingură de rădăcină de obligeană mărun­ţită. Se fierbe timp de 15 minute, se trage de pe foc şi se aco­peră cu prosoape pentru o răcire lentă, treptată. Se strecoară şi se bea câte o jumătate de ceşcuţă, de trei ori pe zi, înainte de masă. Se îndulceşte cu miere, după bunul plac.

Mied din sevă de mesteacăn şi miere

Mesteacănul - vraciul alb

La cules de sevă de mesteacăn, în Rusia

Băutura obţinută prin fermentarea mierii şi a sevei de mesteacăn este cunoscută încă din Antichitate. Po­poa­rele antice indo-europene credeau că în viaţa de apoi, în ceruri, există râuri de miere. Din acele şuvoaie di­vine, când şi când, pe pământ se scurg picuri, iar al­bi­nele adună stropii şi îi transformă în miere. De aceea, fiertura pe care ei o făceau din miere şi suc de mestea­căn era asociată cu ideea de nemurire şi folosită în toate ritualurile. Până la sfârşitul secolului al XVII-lea, în Ru­sia, miedul era cea mai cunoscută şi mai întrebuin­ţată băutură slab alcoolizată din plante. În vechime, în fiecare primăvară, popoarele slave pregăteau din sevă de mesteacăn această băutură dătătoare de vitalitate. Lichidul uşor alcoolizat era folosit de vraci în tămă­duirea rănilor trupeşti, dar era oferit şi bărbaţilor îna­in­te de orice bătălie, pentru un plus de vitalitate. As­tăzi, miedul din sevă de mes­tea­căn e o băutură care se îmbuteliază şi comercializează doar în Rusia. Lichidul poate fi însă preparat şi în casă.
Reţeta: Într-un vas emailat se toarnă 500 de grame de miere, peste care se adaugă 2,5-3 litri de suc proas­păt de mesteacăn. Se fierbe la foc mic, timp de o oră, după care vasul se trage deoparte şi, în fiertura încă fier­binte, se pune o felie de pâine neagră, unsă cu droj­die. Recipientul se acoperă şi se lasă la fer­men­tat. După 4-5 ore, se scot din vas bucăţelele de pâine, se acoperă cu un şervet şi iarăşi se lasă la fermentat, timp de 2-3 zile, într-un loc călduros. Apoi, băutura se trage în sticle de culoare închisă, se astupă şi se introduc în frigider sau în pivniţă, unde pot fi păstrate timp de 4-5 luni. Fiind o băutură slab alcoolizată, răcoritoare, se bea după bunul plac, fără restricţii de dozaj.

Tratamente cosmetice

Tonifiant pentru faţă

Seva de mesteacăn se congelează în pungi speciale pentru gheaţă, de seara până dimineaţa. La trezire, se frecţionează uşor tenul cu seva astfel congelată. Masa­jul este foarte util pentru prevenirea apariţiei ridurilor şi împotriva acneei.

Balsam pentru păr

După spălare, părul se clăteşte cu se­vă de mesteacăn pentru întărirea rădă­ci­nii, îndesire şi eliminarea exce­sului de sebum.

Mugurii de mesteacăn
Mugurii de mesteacăn se recol­tează primăvara devreme, până să se crape. Se taie din copaci, cu tot cu rămurele şi se lasă la uscat în aer liber. După uscare, se separă de crenguţe şi se păstrează în cutii închise cu capac.

Tratamente

Împotriva viermilor intestinali

Mesteacănul - vraciul alb

Peste 20 de grame de mu­guri de mesteacăn se toarnă 100 de mililitri de alcool de 70 de grade. Se pun într-un recipient din sticlă de cu­loare închisă şi se lasă la macerat timp de trei săptă­mâni, într-un loc răcoros, ferit de lumină. Se strecoară şi se administrează de trei ori pe zi, câte 15-20 de pică­turi, înainte de masă.

Împotriva ulcerului

50 de grame de muguri de mesteacăn se lasă la ma­cerat în 500 de mililitri de alcool, timp de 10-12 zile. Se administrează cel mult o linguriţă, cu 15-20 de mi­nute înainte de a mânca. Acest preparat are efecte benefice asupra metabolis­mului, creşte pofta de mân­care şi este un bun com­batant al viermilor intestinali.

Împotriva alergiilor

8-10 linguri de muguri de mesteacăn se lasă la ma­cerat în 500 de mililitri de alcool, timp de o lună. Se ad­ministrează timp de două săptămâni, câte o linguriţă de preparat, de 3 ori pe zi. După o pauză de două săp­tă­mâni, tratamentul poate fi reluat o dată.

Bolile sistemului cardio-vascular

Zece grame de muguri uscaţi de mestea­căn se pun la fiert cu o cană de apă, timp de 15 minute, pe foc mic. Se stre­coară şi se adminis­trează câte o lingură, de 3-4 ori pe zi.

Unguent pentru articulaţii

Pentru această alifie împotriva durerilor articu­lare aveţi nevoie de 350 de grame de muguri de mesteacăn, 700 de grame de unt de calitate, puţin aluat obişnuit şi 10 grame camfor.
Mod de preparare: într-un vas emailat sau din lut se aşează într-un strat de un centimetru şi jumătate mu­gurii de mesteacăn şi untul. Pe gura vasului se lipeşte aluatul, astfel încât atunci când puneţi capacul peste recipient, acesta să se închidă ermetic. Se dă la cuptor, la foc foarte mic, timp de 8-10 ore. Se stinge focul şi se lasă în cuptor să se răcească treptat, peste noapte. Apoi se îndepărtează mugurii de mesteacăn şi se adau­gă camforul. Se amestecă bine şi se pune într-un loc răcoros pentru ca preparatul să se solidifice. Este bene­fic pentru durerile reumatice, aplicându-se pe zonele cu probleme, într-un strat subţire.

Leac străvechi împotriva tuberculozei

Ingrediente: 150 de grame de muguri de mestea­căn, 1 kilogram de miere de tei, o cană de aloe vera (tocată mărunt), 100 de grame de ulei, 50 de grame de flori de tei, 2 ceşti cu apă.
Mod de preparare: Într-un vas, se fierb timp de 2-3 minute apa cu florile de tei şi mugurii de mestea­căn. Se strecoară şi se lasă la răcit. Separat, se topeşte mie­rea şi apoi se adaugă aloe vera. Se trage de pe foc şi se lasă să se răcorească. Când mierea s-a răcit complet, se adaugă lichidul obţinut din tei şi muguri şi uleiul. Se amestecă bine şi se toarnă în sticle. Se agită înainte de utilizare. Se ad­ministrează câte o lingură, de trei ori pe zi, înainte de masă.

Tumori ale ganglionilor limfatici

Ingrediente: o parte muguri de mesteacăn, două părţi de su­nă­toare, două părţi de lavandă, două părţi de frunze de nuc.
Mod de preparare: ingre­dientele se toacă mărunt. Peste 400 de mililitri de apă în fierbere se toarnă o lingură din amestecul de plante. Se lasă să clocotească un minut, după care se trage de pe foc şi se introduce în cuptor, la foc foarte mic, vreme de 40 de minute. Se beau de şase ori pe zi, câte o sută de mililitri.

Ceai pentru diabetici

Peste 2-3 linguri de mu­guri de mesteacăn se toarnă 400 de mililitri de apă clo­cotită şi se lasă la infuzat timp de şase ore. Ceaiul obţinut se bea pe parcursul unei zile, în trei părţi egale. Tratamentul trebuie urmat timp de două săptămâni. Preparatul echi­librează nivelul de zahăr din sânge.

Mâţişorii de mesteacăn (inflorescenţele)

Primăvara, la scurt timp după ce apar frunzuliţele, se ivesc şi mâţişorii sau inflorescenţele mesteacănului. În limba rusă, poartă denumirea de "cerceluşi" datorită aspectului lor. Tinctura din mâţişori ameliorează bolile de inimă, tuberculoza, ulcerul gastric, gastrita, anemia, dar şi eczemele şi furunculele.
Preparare: într-un bor­can, peste două treimi de mâţi­şori, se toarnă până la um­plere alcool de 70 grade. Se închide ermetic şi se lasă la macerat timp de două săptă­mâni, într-un loc călduros. O dată la câteva zile, conţinutul se ameste­că. În general, tinctura nu se fil­trează. Se administrează de trei ori pe zi, între 20 de picături şi o linguriţă, cu 15 minute înainte de masă.
Infuzia din mâţişori îmbună­tă­ţeşte memoria şi ajută la preve­nirea acci­dentelor vasculare cere­brale.

Frunzele de mesteacăn

Mesteacănul - vraciul alb

Se culeg în mai-iunie, dimineaţa, devreme. Tre­buie smulse doar acele frunzuliţe abia ieşite, uşor lipi­cioase. Se usucă într-un loc întunecos.

Tratamente

Împotriva ulcerului gastric

Frunzele de mesteacăn au proprietăţi hemostatice. De aceea, în ulcerul gastric cu sângerări la nivelul sto­ma­cului, ceaiul din aceste frunze este foarte benefic.
Peste o jumătate de litru de apă în fierbere se toarnă o lingură de frunze mărunţite de mesteacăn. Se dă în­tr-un clocot şi se lasă la infuzat timp de 30 de minute. Se bea ceaiul călduţ, câte o jumătate de cană, de trei ori pe zi, după masă.

Împotriva urinării dificile (hipertrofie de prostată)

Se administrează infuzie din frunze de mesteacăn. Peste 1-2 linguri de frunze mărunţite se toarnă 500 de mililitri de apă clocotită şi se lasă la infuzat. Se bea câte o jumătate de cană de 3-5 ori pe zi, înainte de masă.

Hepatită cronică

Ingrediente: o parte frunze de mesteacăn, o parte fructe de agrişe, o parte sunătoare, o parte coada şori­celului.
Mod de preparare: peste o lingură din amestecul mărunţit de plante se toarnă o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat, pe baie de abur, timp de 15 minute. Se strecoară şi se bea la temperatura camerei, câte o jumătate de cană, de două ori pe zi, cu 15 minute îna­inte de masă.

Uz extern

* Frunzele de mesteacăn, aplicate direct pe pielea uşor umezită, sunt benefice pentru artrită, reumatism, în tratamentul eczemelor, herpesului şi al erupţiilor cuta­nate.

* Părul proaspăt spălat se clăteşte de câteva ori cu decoct din frunze de mesteacăn, pentru îndesire şi strălucire.

Atenţie!

* Produsele din mesteacăn sunt contrain­dicate în timpul sarcinii.

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Dieta de detoxifiere a ficatului !!

                                            Află ce alimente şi ceaiuri trebuie să consumi

Detoxifierea ficatului ajută la eliminarea toxinelor din organism şi la întărirea sistemului imunitar, reducând astfel riscul îmbolnăvirilor şi conferind o stare de sănătate foarte bună.



Imunitatea scăzută, apariţia infecţiilor şi a alergiilor, hipertensiunea, uscarea pielii sau căderea părului sunt semne că ficatul este slăbit din cauza consumului excesiv de alcool, cafeină, medicamente, zahăr sau îndulcitori artificiali.

„Ficatul se luptă în fiecare zi cu metabolizarea lipidelor în exces, cu diverse E-uri alimentare, cu multiplele feluri de chimicale ascunse în semipreparate sau chiar în alimente proaspete, dar supertratate, dar şi cu substanţele toxice din organism, cum ar fi medicamente sau alcool", a explicat dr. Carmen Nonn, medic specialist în medicină complementară.

Analizele pot fi înşelătoare

Practic, ficatul este o adevărată „uzină vie" care realizează în acelaşi timp sute de procese, având rol fundamental în detoxifierea organismului. Spre deosebire de alte organe, ficatul are o capacitate uimitoare de regenerare.

Cu toate acestea, leziunile repetate sau bolile cronice pot produce modificări ireversibile ce interferează cu funcţiile acestuia. De aceea, măcar o dată pe an ficatul are nevoie de o cură de detoxifiere.

„Chiar dacă analizele ies bine, iar ficatul pare a fi în regulă, nu trebuie să uităm că acesta se află în fiecare zi sub presiunea tuturor substanţelor chimice introduse în organism care afectează funcţiile hepatice. Aici este locul unde se filtrează substanţele ingerate, iau naştere imunoglobulinele cu rol în imunitate, se reglează sensibilitatea faţă de temperatură şi se secretă fierea, sau bila, care permite digestia grăsimilor", a explicat dr. Carmen Nonn.

O săptămână fără prăjeli

Dieta de detoxifiere a ficatului presupune eliminarea mâncărurilor grase şi a prăjelilor din alimentaţie, creşterea consumului de alimente bogate în proteine şi acizi graşi Omega 3, evitarea alcoolului şi reducerea aportului de zahăr şi sare. Vizualizaţi galeria foto pentru a afla care sunt alimentele bune pentru sănătatea ficatului.

Dintr-o dietă de detoxifiere a ficatului nu trebuie să lipsească sub nici o formă sucul proaspăt de fructe sau legume şi consumul de apă şi ceai. Ceaiurile sau pulberile din plante medicinale protejează funcţiile hepatice de amenin­ţările cotidiene, oferind organismului mai multă energie. Dintre acestea, cele mai bune sunt cele care au în compoziţie armurariu, frunze de măslin sau rădăcina de păpădie.

Plantele pot fi de ajutor

Armurariul are un conţinut bogat în silimarină, aminoacizi, lipide şi acid fumaric, fiind indicat în tratamentul afecţiunilor inflamatorii ale ficatului, hepatitelor acute sau cronice, etilismului, cirozei hepatice şi în diverse intoxicaţii care afectează celula hepatică.

Frunzele de măslin au în compoziţie oleuropeină, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali ce împiedică depunerea colesterolului rău pe artere şi îmbătrânirea prematură a celulelor.

De asemenea, proprietăţile frunzelor de măslin au un efect important în împiedicarea procesului de oxidare a organismului, ajută şi stimulează digestia, reglând totodată şi tensiunea arterială.

Rădăcina de păpădie conţine taraxacină şi inulină, substanţe care ajută la eliminarea toxinelor din organism, la intensificarea tranzitului intestinal şi la creşterea tonusului întregului organism. Ceaiul de păpădie are rezultate remarcabile în detoxifierea organismului, mai ales în perioadele de schimbare a anotimpului.

România, pe primul loc în UE la decese din cauza bolilor de ficat

Hepatita cronică şi ciroza hepatică sunt printre cele mai cunoscute boli ale ficatului. Din păcate, România este lider absolut în Uniunea Europeană la numărul persoanelor care mor anual din cauza bolilor cronice de ficat, cu o rată a mortalităţii de 53 de persoane la suta de mii de locuitori.

Aceste boli pot fi prevenite printr-un stil de viaţă echilibrat, care presupune adoptarea unei alimentaţii sănătoase, respectarea programului de odihnă, diminuarea stresului şi a supărărilor şi evitarea efortului fizic exagerat.

O săptămână fără prăjeli

Dieta de detoxifiere a ficatului presupune eliminarea mâncărurilor grase şi a prăjelilor din alimentaţie, creşterea consumului de alimente bogate în proteine şi acizi graşi Omega 3, evitarea alcoolului şi reducerea aportului de zahăr şi sare. Vizualizaţi galeria foto pentru a afla care sunt alimentele bune pentru sănătatea ficatului.

Dintr-o dietă de detoxifiere a ficatului nu trebuie să lipsească sub nici o formă sucul proaspăt de fructe sau legume şi consumul de apă şi ceai. Ceaiurile sau pulberile din plante medicinale protejează funcţiile hepatice de amenin­ţările cotidiene, oferind organismului mai multă energie. Dintre acestea, cele mai bune sunt cele care au în compoziţie armurariu, frunze de măslin sau rădăcina de păpădie.

Plantele pot fi de ajutor

Armurariul are un conţinut bogat în silimarină, aminoacizi, lipide şi acid fumaric, fiind indicat în tratamentul afecţiunilor inflamatorii ale ficatului, hepatitelor acute sau cronice, etilismului, cirozei hepatice şi în diverse intoxicaţii care afectează celula hepatică.

Frunzele de măslin au în compoziţie oleuropeină, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali ce împiedică depunerea colesterolului rău pe artere şi îmbătrânirea prematură a celulelor.

De asemenea, proprietăţile frunzelor de măslin au un efect important în împiedicarea procesului de oxidare a organismului, ajută şi stimulează digestia, reglând totodată şi tensiunea arterială.

Rădăcina de păpădie conţine taraxacină şi inulină, substanţe care ajută la eliminarea toxinelor din organism, la intensificarea tranzitului intestinal şi la creşterea tonusului întregului organism. Ceaiul de păpădie are rezultate remarcabile în detoxifierea organismului, mai ales în perioadele de schimbare a anotimpului.



România, pe primul loc în UE la decese din cauza bolilor de ficat

Hepatita cronică şi ciroza hepatică sunt printre cele mai cunoscute boli ale ficatului. Din păcate, România este lider absolut în Uniunea Europeană la numărul persoanelor care mor anual din cauza bolilor cronice de ficat, cu o rată a mortalităţii de 53 de persoane la suta de mii de locuitori.

Aceste boli pot fi prevenite printr-un stil de viaţă echilibrat, care presupune adoptarea unei alimentaţii sănătoase, respectarea programului de odihnă, diminuarea stresului şi a supărărilor şi evitarea efortului fizic exagerat.

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Ceapa are o forta de vindecare uriasa !!

Cea mai umila dintre legume are o forta de vindecare uriasa

De la o vreme incoace, tot ce punem in farfurie se studiaza in laboratoare si universitati. 
Stiinta isi intoarce atentia spre farmacia naturii, descoperindu-i cu uimire potentialul, subapreciat pana acum. Iar printre motivele de mirare, la loc de frunte se afla una dintre cele mai umile legume, pe care nimeni nu da doi bani: ceapa. Pare de necrezut, dar in spitale universitare din Japonia, din Iran sau din Rusia, in laboratoarele unor facultati de medicina si farmacie din Italia, din Israel, din India sau din Franta, ceapa se afla in topul celor mai cercetate legume. Concluzia e simplu de tras: ceapa are un potential vindecator uluitor, pe care daca noi, oamenii moderni, l-am cunoaste in profunzime, am putea sa ne punem la adapost sichiar sa ne tratam de boli pe care, deocamdata, medicina moderna nu stie sa le vindece.



Boli ce pot fi prevenite cu ceapa

* Cancerul - un studiu realizat de cercetatorii italieni asupra populatiilor din sudul Europei arata ca exista o proportie inversa intre frecventa utilizarii cepei in alimentatie si riscul de aparitie al mai multor forme de cancer: bucal, esofagian, colo-rectal, laringian, de san, ovarian, de prostata, renal. La fel ca usturoiul si prazul, ceapa prezinta capacitatea de a acumula seleniu din sol, o substanta protectoare impotriva aparitiei cancerului. Consumul de ceapa (cel putin jumatate de ceapa cruda pe zi) a fost asociat, intr-un alt studiu francez, cu o reducere de cel putin 50% a riscului de aparitie a cancerului de stomac, dar si cu o reducere semnificativa a incidentei cancerului de san.
* Litiaza renala cu urati - este foarte bine prevenita de consumul zilnic al unei salate de ceapa (120 grame), asezonata cu suc de lamaie. Substantele active din ceapa dizolva calculii cu urati si previne formarea altora noi.
* Diabetul - doua studii independente facute de spitalele universitare ale unor facultati de medicina din India arata ca un consum zilnic semnificativ de ceapa cruda (140 de grame pe zi) scade glicemia, prevenind si chiar tratand diabetul. Interesant este ca in aceleasi studii s-a pus in evidenta un alt fapt remarcabil: ceapa NU reduce nivelul glicemiei la cei care nu sufera de diabet.
* Ateroscleroza - un studiu preliminar realizat cu voluntari barbati arata ca administrarea a 50 grame de ceapa proaspata pe zi diminueaza foarte mult riscul cresterii colesterolului seric, determinat de o alimentatie cu un continut ridicat de grasimi. De asemenea, consumul de ceapa previne ateroscleroza, ischemia cardiaca si amelioreaza hipertensiunea.
* Imbatranirea prematura - un studiu facut de o echipa de medici de la Novi Sad, Serbia, arata ca ceapa cruda consumata zilnic are efecte bune de combatere a afectiunilor cardiovasculare si a imbatranirii, datorita neutralizarii radicalilor liberi de catre substantele antioxidante din ceapa.

Tratamente cu ceapa

* Tulburari de memorie - se trateaza cu ceapa cruda, cate 80 de grame (o ceapa mai mare) pe zi. Substantele active din ceapa au efecte neuroprotectoare si imbunatatesc irigarea cu sange a creierului. Tratamentul cu ceapa inlatura mai ales problemele legate de memoria de scurta durata, adica exact cea care este cel mai afectata in primele faze la bolnavii cu Alzheimer. Tratamentele cu ceapa imbunatatesc totodata si coordonarea motorie, fiind o sansa pentru persoanele in varsta.

* Depresie - doua-patru linguri de suc proaspat de ceapa, administrat dimineata si seara, sunt un leac surprinzator de puternic impotriva depresiei. Sucul foarte proaspat de ceapa, administrat pe stomacul gol, cu putin suc de fructe (mere sau portocale), stimuleaza puternic activitatea sistemului nervos central, inducand o stare de vioiciune, optimism, dorinta de actiune.

* Tuse persistenta, tuse convulsiva - se bea decoct de ceapa cat de fierbinte posibil, indulcit cu miere. Doua-trei cani pe zi din acest remediu prea putin placut la gust, ba chiar respingator pentru unii, are efecte aproape miraculoase de oprire a acceselor de tuse, de eliminare a secretiilor de pe arborele bronsic, de refacere a epiteliilor distruse de infectia respiratorie.
* Litiaza biliara - se iau zilnic 2-3 lingurite de ulei, in care s-a macerat ceapa, preparat dupa reteta data in anexa acestui articol. Tratamentul se face vreme de 14 zile, urmate de 7 zile de pauza, dupa care se poate relua. Este eficient pentru prevenirea formarii unor noi calculi biliari, dar si pentru eliminarea celor existenti, mai ales daca nu sunt de dimensiuni foarte mari.
* Bronsita - se iau dimineata, la pranz si seara, cate 2-3 lingurite de sirop de ceapa, in cure de cate 2-3 saptamani. Este un remediu util, mai ales in tratamentul bronsitei infectioase, dar si al celei tabagice, precum si al celei alergice.
* Adjuvant in astmul bronsic - zilnic se bea un sfert de pahar de lapte fierbinte, in care se pune o lingurita de suc de ceapa si cateva picaturi de suc de usturoi. Acest preparat favorizeaza eliberarea arborelui bronsic de secretii, elimina in buna masura senzatia de sufocare, previne contractura spastica a cailor respiratorii.
* Infectie cu candida pe traiectul digestiv - un studiu foarte recent arata ca sucul de ceapa (50 ml), administrat in 3-4 reprize pe parcursul unei zile, combate infectiile cu candida si cu multe alte ciuperci parazite, la fel de eficient ca multe alte medicamente de sinteza, fara a da obisnuinta si nici reactii adverse. Acelasi studiu arata ca in tratarea candidei, cele mai bune rezultate se obtin prin asocierea cepei cu usturoiul.
* Adjuvant in ascita si in edeme cardiace - se consuma zilnic 50 ml de suc de ceapa dizolvat intr-un pahar (200 ml) de lapte cald. Este un remediu stravechi (prima oara a fost consemnat de catre Plinius cel Batran, cu 2000 de ani in urma), care in multe cazuri a dat rezultate bune.

* Alopecie - o echipa de la departamentul de dermatologie si venerologie a universitatii medicale din Bagdad, Irak, a facut studii, publicate in "Journal of Dermatology", despre efectele cepei in aceasta afectiune. Sucul proaspat de ceapa a fost aplicat sub forma de frectie usoara, pe zonele afectate, de 2 ori pe zi, timp de 2 luni. Reinceperea cresterii parului s-a declansat dupa 2 saptamani de la inceperea tratamentului, dupa 4 saptamani efectul fiind sesizat la 47% din pacienti, iar dupa 6 saptamani la 86,9% dintre pacienti. Efectele la barbati sunt considerabil mai bune decat la femei (93% au raspuns pozitiv la tratament fata de 71,4%, in cazul femeilor).
* Eczeme - componentii cu sulf, care dau mirosul specific din ceapa, sunt antiinflamatori si au efecte antibacteriene si antifungice puternice. Din acest motiv, cataplasmele cu ceapa aplicate zilnic, vreme de 45 de minute, pe eczemele infectioase, dar si pe cele alergice, duc la diminuarea suprafetei zonelor afectate de catre acestea si la scaderea unor simptome conexe (mancarimi, usturime etc.).
* Degeraturi - se pun cataplasme cu ceapa rasa pe zonele afectate, care se tin vreme de minimum doua ore. Este un tratament care da rezultate neasteptat de bune in degeraturile de gravitate mica si medie.
* Retentie de urina - un remediu de prim ajutor este cataplasma cu ceapa pusa pe zona abdominala inferioara, vreme de cateva ore. Nu se stie exact mecanismul de actiune al acestui remediu, dar are efecte certe de stimulare a functionarii rinichilor si eliminare a urinei.


Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferi?i de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

O mie de leacuri intr-un fir: Ceapa verde !!

* Pe tarabele din piete, alaturi de alte bunatati vegetale, gasim acum, din belsug, ceapa verde. In afara de faptul ca da salatelor un gust care le ridica la patru stele, ceapa verde este si un medicament de exceptie, folosit, fara intrerupere, de mii de ani * 

                                                          Secretul centenarilor

Locul de origine al cepei este Egiptul antic, unde era considerata de sorginte divina, fiind folosita ca planta magica si ca remediu medical. Consolidarea renumelui ei de planta vindecatoare i se datoreaza medicului roman Plinius, primul care a scris despre ea. Desi au trecut de atunci peste doua milenii, interesul pentru leguma piscacioasa si aromata nu a scazut. In medicina populara a tuturor popoarelor europene, se spunea si se spune ca ceapa ne da viata lunga.



 Si, intr-adevar, de la populatiile centenare din Caucaz si pana in zonele cu multi longevivi din Bulgaria, ceapa este considerata o pavaza contra bolilor. Multi dintre centenarii interogati si-au atribuit vitalitatea extraordinara cepei, cu care s-au hranit zilnic inca din frageda copilarie. Si, fara indoiala, proprietatile reintineritoare, purificatoare si stimulente ale proceselor de regenerare cele mai puternice le are ceapa verde. De ce? Sa ne gandim la o analogie: in cazul fiintei umane, este cunoscut faptul ca activitatea hormonala a unui copil este net diferita de cea a unui adult. Ei bine, in cazul regnului vegetal, lucrurile stau la fel - ceapa verde contine substante (inclusiv hormoni vegetali) diferite de cea adulta, menite sa-i sustina cresterea accelerata. Ca atare, are si proprietati mult diferite fata de cele ale cepei adulte. Dar sa aflam mai multe despre compozitia cepei, in faza sa de "copilarie":

                                                       
                                                                     Depozit de substante vitale


Ceapa verde contine cantitati insemnate de vitamina C, vitamina B9, potasiu, calciu. Insa in afara de nutrientii clasici, aceasta delicatesa vegetala mai contine cativa compusi cu efecte terapeutice foarte puternice:
* Alicina - este substanta care da cepei mirosul de... ceapa, dar are si un efect antibiotic si antiviral extrem de puternic. De asemenea, este un protector pentru plamani si caile respiratorii medii, pe care le fereste de infectii si de bolile tumorale.
* Cvercitina - este un antioxidant puternic, cu rol in combaterea tulburarilor circulatorii, a bolilor cardiovasculare si a cancerului.
* Clorofila - "curata" organismul de metalele grele, de radicalii liberi si de tot felul de poluanti, de la E-urile din alimentatie, la substantele nocive din aer, din apa sau din ambalajul hranei noastre cea de toate zilele. Ca atare, datorita compozitiei sale chimice atat de complexe, ceapa verde are anumite proprietati terapeutice mult mai intense decat cele ale cepei mature alba sau rosie. O cura de ceapa verde, prelungita pana in vara, are efecte depurative, antialergice, regleaza activitatea hormonala a organismului, prevenind si tratand boli din cele mai diverse.

                                             Preparate din ceapa verde


                                                   Ceapa verde ca atare

Dupa ce a fost cu atentie spalata, se consuma cu tot cu frunze (alegeti cepele cu frunze tinere), mestecand-o foarte bine, asa incat sa usuram sarcina digestiei, care are de lucru destul de serios cu aceasta leguma bogata in fibre alimentare. Pana de curand, hrana de baza a taranului roman aflat la muncile campului erau mamaliga si ceapa verde incepand de primavara devreme, cand se iveau primele firisoare verzi, si pana la mijlocul verii, cand frunzele deveneau tari si neplacute la gust. Dar in afara de traditionala mamaliga, ceapa verde poate fi consumata cu orice alt aliment, de la supe si ciorbe, pana la branzeturi sau peste.

                                                     Ceapa verde in salata

Se iau 2-4 tulpini de ceapa verde, se spala foarte bine, se toaca fin si se pun intr-o portie de salata (pentru o persoana). De regula, ceapa verde se asociaza foarte bine cu frunzele de leustean si cu cele de patrunjel, care o fac mai digerabila si mai usor de suportat de catre colecist si ficat. In rest, pentru obtinerea salatei, ceapa verde se poate combina cu orice tip de verdeturi (salata verde, spanac, salata rosie), dar si cu rosii sau ardei. Cei care tolereaza bine ceapa o pot manca preparata foarte simplu, doar cu sare, suc de lamaie si putin ulei de masline. De cele mai multe ori, insa, pentru a fi mai digerabila, ceapa verde este bine sa fie consumata in salata impreuna cu zarzavaturile si legumele enumerate mai sus.


                                                            Sucul de ceapa

Se obtine din tulpinile de ceapa verde, bine spalate in prealabil, prin urmatoarele modalitati:
* cu masina de tocat carnea, filtrand prin tifon ceapa dupa ce a fost bine zdrobita. Rezulta un suc verzui.
* cu storcatorul electric centrifugal, se obtine un suc ceva mai limpede si mai pur, intrucat partea de celuloza din ceapa verde este retinuta prin centrifugare.
Indiferent de metoda prin care a fost obtinut, sucul de ceapa este bine sa se consume proaspat, cate 20-50 ml in doza unica, administrata inainte de masa.

                                                           Tratamente interne

* Alergia - ceapa verde are efect diuretic si depurativ, regland activitatea glandelor care secreta in mod natural cortizon, motiv pentru care este considerata un antialergic natural de prima mana. Mai ales in timpul polenizarii, al infloririi gramineelor, dar si atunci cand ne expunem la praf si caldura, se recomanda consumul a 6-10 fire de ceapa zilnic, asociata eventual cu alte verdeturi, dar fara alimente consistente. O cura de ceapa verde prelungita moduleaza reactia sistemului imunitar, prevenind eruptiile pe piele, si fenomenele respiratorii specifice alergiei. Daca alergia deja s-a declansat, ceapa verde consumata zilnic ii va diminua severitatea si va preveni complicatiile, mai ales cele respiratorii.
* Eczeme - cel mai frecvent apar datorita problemelor imunitare si a dezechilibrelor hormonale din organism. Iar tratamentul dietoterapeutic cel mai eficient al acestor tulburari se face cu asocierea dintre trei legume: ceapa verde, frunzele de marar si frunzele de telina. Exista cazuri de persoane care au constatat disparitia aproape miraculoasa (in 2-3 zile) a unor eczeme care se mentineau de ani de zile, atunci cand a fost facut un tratament cu combinatia din aceste trei legume verzi, sub forma de salata consumata pe stomacul gol.
* Acnee - mai ales la tineri, o cura cu ceapa verde are darul sa readuca la locul lor hormonii "jucausi" si sa curete tenul. Vreme de 14 zile, se consuma preponderent (70% din hrana) cruditati si se mananca 10 fire de ceapa verde pe zi, cel mai bine in combinatie cu salata verde si telina. Intre altele, acest regim dreneaza colonul, detoxifica masiv organismul, facand ca aceasta afectiune - altfel atat de greu de tratat - sa se vindece sau macar sa se amelioreze spontan.
* Bronsita - alicina din ceapa este un antibiotic si un expectorant puternic, iar clorofila are efect antiinflamator. Datorita acestor substante, ceapa verde este printre cele mai bune remedii in acest domeniu, fiind eficienta ca adjuvant, atat in bronsitele infectioase, cat si in bronsitele alergice. Consumata din belsug, ceapa verde este si un bun mijloc de prevenire a astmului bronsic.
* Viroze respiratorii - sunt prevenite si tratate foarte eficient cu ajutorul cepei si al usturoiului verde. Cele doua plante inrudite stimuleaza sistemul imunitar si distrug direct virusii gripali. Se consuma cate 4-5 fire din fiecare, atunci cand simtiti ca raceala va "da tarcoale", dar si atunci cand deja s-a instalat.
* Diabet - doua studii independente, facute in spitalele universitare ale unor facultati de medicina din India, arata ca un consum zilnic semnificativ de ceapa cruda (140 de grame pe zi) scade glicemia, prevenind si chiar tratand diabetul. In plus, ceapa verde previne complicatii ale diabetului cum ar fi: arteriopatiile, hipertensiunea sau ischemia cardiaca. Interesant este ca in aceleasi studii s-a pus in evidenta un alt fapt remarcabil: ceapa NU reduce nivelul glicemiei la cei care nu sufera de diabet.
* Tromboflebita, tromboza - se consuma doar partea alba a cepei (tulpina), deoarece frunzele, bogate in vitamina K, pot accentua aceasta afectiune. In schimb, alicina din bulbul de ceapa are proprietati anticoagulante, impiedicand formarea trombilor (cheagurilor). In plus, deoarece are proprietati antiinflamatoare puternice, ceapa are un efect extrem de benefic asupra peretilor venosi, afectati de tromboflebita.
* Boli renale cronice - se recomanda consumul de ceapa verde zilnic, mai ales dimineata si seara. Pentru a spori puterea acestui remediu, se asociaza in salate cu tarhon verde si ridichi (radacina si frunze). Toate cele trei legume au un puternic efect diuretic, spaland rinichii de nisipul acumulat, prevenind formarea unor noi calculi. De asemenea, acest trio ajuta la vindecarea definitiva a infectiilor recidivante, fiind un sprijin real al tratamentului cu antibiotice.
* Cancer de prostata - ceapa verde este un aliment cu proprietati anticancerigene foarte puternice, care se datoreaza compusilor cu sulf pe care ii contine. Consumul regulat de ceapa scade riscul aparitiei cancerului de prostata la barbati cu peste 50%, asa cum arata un studiu statistic facut cu un deceniu in urma.
* Cancer pulmonar - s-a constatat, de asemenea, ca ceapa, mai ales cea verde, consumata zilnic, ajuta la reducerea incidentei cancerului pulmonar. Excelent detoxifiant, ea ajuta la eliminarea din organism chiar a unor substante care produc cancerul pulmonar, cum ar fi metalele grele din noxele industriale sau gudroanele din fumul de tigara. De altfel, ceapa verde este considerata un adevarat antidot pentru fumul de tigara, efectul de protectie fiind atribuit tot alicinei, care are efect antitumoral.
* Ciclu menstrual dureros, neregulat - se fac cure de lunga durata cu salate de ceapa, telina verde si salata verde, asezonate cu suc de lamaie. Salata se consuma inainte de fiecare masa. Pe tot parcursul curei (care ar fi bine sa dureze minimum 21 de zile) se consuma cat mai putine proteine (carne, peste, oua, leguminoase) si grasimi (prajeli, margarina, unt).
* Acumulare de apa in tesuturi - se consuma zilnic 50 ml de suc de ceapa verde, dizolvat intr-un pahar (200 ml) de lapte cald. Este un remediu stravechi (prima oara a fost consemnat de catre Plinius cel Batran, cu 2000 de ani in urma), care in multe cazuri a dat rezultate bune.
* Sterilitate, impotenta hormonala - chiar daca efectul ei nu este la fel de rapid ca cel al vasodilatatoarelor de sinteza, folosite in zilele noastre pe post de afrodisiac, cura indelungata cu ceapa verde are rezultate mai sigure si nu creeaza probleme cardiace, ca medicamentele. Se consuma zilnic 10 fire de ceapa verde, eventual impreuna cu telina (radacina si frunze), tarhon si patrunjel verde, usturoi verde si morcov (frunze si inflorescente).

                                      CEAPA VERDE SI FRUMUSETEA

* Pentru demachiere - o data pe saptamana se poate face o curatare a tenului cu o solutie de ceapa care, desi nu miroase precum cosmeticele clasice, are in schimb un efect purificator extraordinar pentru ten. Se face o solutie din 6 linguri de suc de ceapa si o lingurita de suc de lamaie. In acest preparat se inmoaie un tampon de vata, cu care se sterge de mai multe ori, succesiv, pielea. Ceapa verde are darul de a inactiva unele substante chimice toxice din produsele cosmetice, dar si de a reduce inflamatia si de a curata in profunzime pielea.
* Pentru tenul patat - consumul intern de ceapa verde va avea un efect intens depurativ, ajutand la curatarea pe cale naturala, din interior, a pielii. Extern, se foloseste sucul proaspat obtinut din ceapa verde, cu care se lotioneaza obrazul vreme de cateva minute, inainte de culcare.
* Pentru tenul acneic - se prepara o masca din trei lingurite de suc de ceapa, o lingurita de suc de lamaie, un galbenus de ou si o lingurita de miere lichida. Toate componentele se amesteca bine, pentru omogenizare, apoi se aplica pe fata, vreme de minimum 15 minute. Este un tratament care purifica tenul, inlatura excesul de sebum, distruge bacteriile si previne formarea cosurilor.

Precautii si contraindicatii la tratamentul cu ceapa verde

Ceapa verde se consuma cu prudenta de catre bolnavii de gastrita, de colita de fermentatie si de cei cu colon iritabil. Exista relativ multe persoane care au o intoleranta digestiva, mai mica sau mai mare, la ceapa verde. In cazul lor, ingerarea cepei poate inhiba peristaltismul gastric, poate incetini procesul digestiv, mergand pana la aparitia starilor de greata si a indigestiei puternice. In aceste cazuri, doza de ceapa va fi redusa pana la limita suportabilitatii, organismul urmand sa fie obisnuit gradat cu acest remediu. De asemenea, este bine ca dupa administrarea cepei sa se consume putin suc de lamaie si sa se mestece, dupa aceea, frunze de leustean sau de patrunjel (este si una dintre putinele metode care functioneaza, intr-o anumita masura, pentru corectarea mirosului respiratiei).


*Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferi?i de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.