luni, 6 iulie 2015

Ce puteți trata cu vin de pătrunjel !!

Plantă aromatică, pătrunjelul are însă și efecte curative, datorită proprietăților sale antiinflamatorii, detoxifiante, antirahitice, antiscorbutice, vermifuge, antitoxice, antitumorale, antioxidante, antialergice, tonice, antispastice, fluidifiante, relaxante, imunostimulente, vasodilatatoare, gastrice, bronșice etc.



Pentru a prepara vinul de pătrunjel aveți nevoie de următoarele ingrediente:

- 10 tulpini proaspete de pătrunjel cu tot cu frunze
- un litru de vin alb bio sau organic
- 2 linguri cu oțet din vin alb
- 300g de miere de albine bio sau organică.

Pătrunjelul se spală, se toacă mărunt și se pune într-un vas. Se toarnă vinul și oțetul și se lasă la fiert. Când amestecul atinge punctul de fierbere, se mai lasă 10 minute, la foc mic, după care se adaugă mierea, se omogenizează, se trage de pe foc și se filtrează imediat.

Produsul se păstrează în recipiente din sticlă sterilizate, la loc răcoros, închise ermetic.

Se administrează câte o lingură, de 3 ori pe zi.

Remediul este eficient în caz de:

- insuficiență cardiacă
- afecțiuni cardiovasculare
- angină pectorală
- înțepături la inimă

Pentru mai multe informații referitoare la beneficiile consumului de pătrunjel, aici.


Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu