Cea mai mare parte a colesterolului este introdus în organism prin alimentație, în special cea de origine animală. Excesul de colesterol duce la formarea plăcilor de aterom sau calculi biliari.
Pentru a scădea valorile crescute ale colesterolului vă propunem o rețetă naturală.
Pentru a o prepara, aveți nevoie de 50 g de frunze și/sau scoarță uscată și mărunțită de alun și un litru de vin roșu bio sau organic.
Puneți frunzele și scoarța de alun într-un borcan din sticlă încălzit. Vinul se pune pe foc, iar când atinge punctul de fierbere se toarnă peste frunzele de alun și se închide.
Preparatul se lasă la macerat timp de 10 zile, timp în care se agită zilnic recipientul de 3-4 ori pe zi pentru a facilita extragerea substanțelor active din scoarță și frunze.
La sfârșit se filtrează și se lasă la decantat timp de 6 zile, după care se separă lichidul limpede și se completează cantitatea de vin până la 1 litru.
Este de preferat ca preparatul să fie păstrat în recipiente mici, din sticlă, la temperatura camerei.
Se administrează 2 linguri, de 2 ori pe zi, după masă.
Remediul este eficient și în caz de urticarie, eritrem, prurit, epistaxis, inaniție, cașexie, anemie, afte bucale, inflamații gingivale, hemoroizi, fisuri anale, prurit anal, diaree, flatulență, balonare, afecțiuni inflamatorii ale aparatului urinar, boală coronariană, angină pectorală, infarct miocardic, varice, tromboflebită, fragilitate capilară.
Preparatul este contraindicat femeilor însărcinate, celor care alăptează, persoanelor care prezintă intoleranță la alcool, alcoolicilor și conducătorilor auto.
Materialele de pe acest blog au caracter informativ.