luni, 18 mai 2015

Tinctură antiinflamatoare din hrean și păpădie !!

Preparatele naturale sunt, de cele mai multe ori, ușor de preparat și administrat, acordul medicului specialist și un diagnostic bine făcut  fiind însă esențiale pentru a preveni eventualele interacțiuni și pentru a cunoaște pe deplin beneficiile, dar și riscurile.



Pentru prepararea tincturii aveți nevoie de următoarele ingrediente:

- 20g de rădăcină de păpădie uscată
- 10g de hrean ras
- 100ml de alcool de 70º.

Puneți hreanul și păpădia într-un borcan din sticlă, turnați alcoolul și închideți ermetic recipientul. Lăsați la macerat timp de 10 zile, agitând zilnic borcanul de 3-4 ori.

La sfârșit filtrați și mai lăsați încă 6 zile tinctura la decantat, la frigider.

Ultimul pas este cea de a doua filtrare, care se face atent, având grijă să nu se păstreze decât lichidul limpede, care se depozitează în sticluțe mici, de culoare închisă.

Se administrează câte 20-30 de picături, de 3 ori pe zi, diluate în 100ml de apă plată, cu jumătate de oră înainte de masă, timp de 21 de zile. După o pauză de 7 zile, cura se poate relua, la nevoie.

Între beneficiile acestei tincturi amintim:

- decongestionează căile respiratorii
- oxigenează sângele
- stimulează funcțiile cardiace, activitatea plămânilor, ficatului și rinichilor
- stimulează secreția și eliminarea de bilă
- atenuează reumatismul și artrita
- contribuie la regenerarea țesuturilor
- are efect antiseptic
- combate obezitatea, recomandat în curele de slăbire
- combate indigestia
- stimulează eliminarea în exces a apei din organism
- recomandat în cazul dereglărilor glandei tiroide.

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu