Originar din Asia, Africa și Europa, pelinul are acțiune antiparazitară, antihelmintică, stomahică, carminativă, analgezică. Stimulează și ușurează digestia, este un bun tonic digestiv și nervos.
Pentru a prepara vinul de pelin, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
un litru de vin bio sau organic
4 linguri de plantă uscată și mărunțită.
Adăugați planta într-un borcan din sticlă, turnați vinul, închideți ermetic vasul și lăsați-l la macerat timp de 15 zile, agitând zilnic recipientul de 4-5 ori.
La sfârșit se filtrează, iar vinul astfel obținut se păstrează în recipiente din sticlă, de culoare închisă, într-un loc răcoros.
Se administrează câte 50 ml de vin, dimineața, cu 20-30 de minute înainte de micul-dejun, pentru o perioadă de cel mult 14 zile.
Remediul este eficien în caz de:
*hipertensiune
*lipsa poftei de mâncare
*edem renal
*senzație de vomă
*gastrită hipoacidă
*dispepsii
*constipație
*detoxifiere
*paraziți intestinali.
Este important de reținut că doza recomandată nu trebuie depășită, supradozajul putând cauza amețeală, halucinații, pierderea cunoștinței, pierderea memoriei, convulsii sau chiar moartea.
De asemenea, consumul de pelin este contraindicat femeilor însărcinate, celor care alăptează și bolnavilor care suferă de afecțiuni intestinale acute sau boli nervoase.
*Materialele de pe acest blog au caracter informativ.
Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu