sâmbătă, 3 septembrie 2016

Ce puteți trata cu vin de ghințură-albastră !!


Ghințura-albastră sau gențiana este o plantă perenă, erbacee, care are proprietăți gastrice, biliare, antihelmintice, coleretice, colagoge, antipiretice, antimalarice, detoxifiante, neurostimulatoare, hepatoprotectoare, hepatoregenerante etc.



Pentru a prepara vinul de gențiană aveți nevoie de următoarele ingrediente:

- un litru de vin roșu bio sau organic, dulce
- 60 ml alcool de 70º
- 3 linguri cu pulbere de rădăcină de gențiană
- 100 g miere de albine bio sau organică polifloră.

Într-un borcan din sticlă se pune pulberea, peste care se toarnă ambele tipuri de alcool, se omogenizează, se închide ermetic vasul și se lasă la macerat timp de 10 zile. Recipientul se agită zilnic de 4-5 ori.

La sfârșit se filtrează, iar în lichidul limpede se adaugă mierea. Se omogenizează până ce toată mierea este dizolvată, apoi se îmbuteliază în recipiente din sticlă, închise la culoare, și se păstrează la loc răcoros și întunecos.

Se administrează câte o lingură și jumătate de produs, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale.

Remediul este eficient în caz de:

- lipsa poftei de mâncare
- afecțiuni ale vezicii biliare
- afecțiuni gastrice
- durere de stomac
- astm
- icter
- durere de cap
- dischinezie biliară
- digestie lentă.

Remediul este contraindicat copiilor!

De asemenea, este contraindicată administrarea vinului pe o perioadă mai lungă de 10 zile fără a face pauză. Supradozajul și administrarea prelungită pot cauza convulsii, vărsături, amețeli și tulburări digestive.

*Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu