luni, 5 mai 2014

Patru remedii pentru hiperhidroză !!

Aproximativ 3% din populația planetei este afectată de hiperhidroză (transpirația abundentă), afecțiune a cărei cauză este întreruperea informației dintre hormoni și hipotalamus (centru nervos care este responsabil de activitatea glandelor sudoripare).




Alte cauze ale hiperhidrozei sunt anxietatea, hipertiroidismul, stresul sau infecțiile din organism.

Deși nu se cunoaște un tratament care să vindece boala, există câteva remedii care ameliorează simptomele acesteia, precum:

1. Decoctul din frunze de nuc - se prepară dintr-o linguriță de frunze uscate la o ceașcă de apă. Se fierbe timp de 15 minute, se lasă la răcit, iar când este călduț se strecoară și se aplică cataplasme pe locurile afectate (axilă, tălpi, zona inghinală, zona dintre nas și buza superioară, palmele);

2. Infuzia de ceai verde - se prepară adăugând o linguriță de plantă la o cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat 3-5 minute, după care se bea și/sau se folosește pentru tamponarea zonelor care transpiră abundent. Infuzia are efect antioxidant, detoxifiant, antiîmbătrânire, antibacterian, anticancerigen;

3. Infuzia de mentă - se prepară adăugându-se într-o cană cu apă fierbinte o linguriță de plantă uscată și mărunțită. Se lasă la infuzat timp de 15 minute și se consumă 2 căni pe zi, timp de 7 zile.

4. Infuzia de salvie - se prepară adăugându-se la o cană cu apă fierbinte 2 lingurițe de plantă uscată și mărunțită. Se lasă la infuzat timp de 10-15 minute și se beau 2-3 căni pe zi. Salvia reduce activitatea glandelor sudoripare, ameliorând astfel simptomele.

Infuzia nu se consumă pe o perioadă mai îndelungată de 30 de zile deoarece poate provoca sângerări excesive chiar și în cazul unor leziuni minore.

Este important de reținut că hidratarea optimă este foarte importantă în cazul acestei afecțiuni, fiind indicat a se consuma 2-3 litri de apă zilnic, la temperatura camerei. De asemenea, băuturile consumate nu trebuie să fie prea calde sau prea reci, iar igiena intimă trebuie să fie sporită.

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu