Procesul de transpirație este unul natural, prin care organismul își reglează temperatura, elimină toxinele și apa în exces.
Cauzele transpirației urât mirositoare sunt variate, de la dezechilibre hormonale, administrarea unor medicamente, unele afecțiuni, igiena necorespunzătoare, stresul etc.
În special în sezonul cald, aceasta poate deveni o problemă care afectează în mod negativ persoana în cauză. Astfel, vă prezentăm două remedii naturale, care vă pot ajuta să eliminați această problemă:
1. Îmbibați o dischetă demachiantă sau un tampon steril în oțet alb sau oțet de mere și tamponați axila după fiecare duș. Mirosul de oțet va dispărea în câteva minute. Oțetul inhibă dezvoltarea bacteriilor care determină mirosul neplăcut, are efect antibacterian;
2. Faceți o soluție dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu și un pahar cu apă călduță. În această soluție îmbibați un tampon steril și tamponați zonele în care transpirați. Bicarbonatul nu inhibă glandele sudoripare, dar înlătură acizii din transpirație care sunt răspunzători de mirosul neplăcut.
Pe lângă aceste metode la îndemână, pentru a preveni apariția acestei probleme, evitați cafeaua și produsele care conțin cofeină, alimentele foarte condimentate, picante, sucurile acidulate, semipreparatele.
În schimb, este recomandat să mâncați salate, beți sucuri naturale, faceți sport și cel puțin un duș în fiecare zi.
Materialele de pe acest blog au caracter informativ.
Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu