Una dintre cele mai rapide metode de a scădea temeratura este oțetul de trandafir, aplicat sub formă de frecție, masaj sau comprese.
Pentru prepararea acestuia puteți recurge la una dintre următoarele două metode:
1. 200 g de petale de trandafiri de dulceață cât mai proaspăt recoltate (trandafiri crescuți organic, pe care nu s-au folosit pesticide sau îngrășăminte chimice) se pun într-o sticlă peste care se adaugă un litru de oțet de vin alb și 150 ml de alcool de 70º. Se lasă la macerat timp de 30 de zile, la temperatura camerei, ferit de soare, după care se strecoară și se păstrează la loc întunecat și rece.
2. 400 g de petale de trandafir de dulceață se pun într-o sticlă peste care se adaugă un litru de oțet de vin alb și se lasă la macerat 14 zile, la temperatura camerei, ferit de soare, după care se strecoară și se mai adaugă încă 200 g de petale de trandafir. Se lasă la macerat încă 14 zile, în aceleași condiții, se filtrează și se păstrează la rece.
Pe lângă faptul că scade rapid temperatura în caz de răceală și gripă, oțetul de mere atenuează migrenele, calmează mâncărimile, înțepăturile de insecte, durerile de cap, oboseala cronică, durerile reumatice, arsurile solare ușoare, dă strălucire părului și este un bun tonic pentru tenul gras, dacă se diluează cu apă.
Oțetul de trandafiri se va folosi doar la temperatura camerei, având un termen de valabilitate de aproximativ 12 luni.
Materialele de pe acest blog au caracter informativ.
Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu