Folosită preponderent la gătit, ceapa are efecte antiinflamatorii, antibacteriene, antianemice, antiseptice, depurative, antiinfecțioase, iar alături de mierea de albine, formează un produs benefic sistemului cardiovascular și nervos.
Pentru preparare aveți nevoie de 300 g de miere de albine de munte, organică, și un kilogram de ceapă roșie. Ceapa curățată și spălată se dă prin mașina de tocat, storcătorul de fructe și legume sau robotul de bucătărie, iar când obțineți 600 ml de suc limpede se pune într-un vas din sticlă și se adaugă mierea de albine, omogenizând.
Produsul se păstrează la frigider.
Metodă de administrare: se consumă câte 50 ml de suc de ceapă cu miere de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale, timp de 30 de zile, după care se face pauză 7 zile și se poate relua, la nevoie.
Pe lângă beneficiile pe care le aduce sistemului cardiovascular, cura mai este recomandată și persoanelor care suferă de varice, astenie, congestie cerebrală, arteroscleroză, oboseală, epuizare.
Persoanele care suferă de diabet, duodenită, gastrită, ulcer nu vor urma această cură.
Materialele de pe acest blog au caracter informativ.
Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu