Puțini știu că banala ceapă are uimitoare proprietăți curative cu efecte diuretice, antireumatismale, antiseptice, antiinfecțioase, digestive, antisclerotice, vermifuge și expectorante, fiind astfel utilizată în medicina tradițională în tratarea unei vaste game de afecțiuni.
Astăzi vă prezentăm zece remedii pe bază de ceapă care vă pot fi la îndemână în caz de nevoie:
1. paraziți intestinali - o ceapă mare, tăiată mărunt se pune la macerat într-un litru de vin alb pentru 6 zile, după care se stecoară și se consumă un pahar dimineața, înainte de micul-dejun, timp de 7 zile, după care se face pauză 30 de zile și se reia de încă două ori;
2. diaree - se face o infuzie din 3 cepe tăiate mărunt și un litru de apă clocotită. După 2 ore se îndulcește cu miere de albine și se consumă;
3. boli reumatismale - 3 cepe tăiate mărunt cu tot cu coajă se fierb într-un litru de apă pentru 15 minute, după care se strecoară și se consumă 2 pahare pe zi, dimineața, înainte de micul-dejun, și seara, înainte de culcare;
4. leziuni cutanate - se aplică foița subțire de la ceapă direct pe rană și se fixează cu un pansament, sau se unge rana cu puțină miere de albine, după care se aplică foița subțire de ceapă și se fixează cu un pansament;
5. furuncule - se coace o ceapă la cuptor, după care, atunci când este călduță, se aplică direct pe furuncul. Ajută la colectarea puroiului;
6. dureri de cap, migrene - se taie ceapa rondele și se aplică direct pe frunte;
7. leziuni cutanate minore (julituri, tăieturi), degerături, călcâie crăpate, negi, arsuri - se trece o ceapă prin storcătorul de fructe și legume, iar în sucul obținut se înmoaie o compresă sterilă care se aplică apoi pe zona afectată;
8. tuse - o ceapă se taie mărunt și se pune la fiert cu o cană cu apă și 2 lingurițe de zahăr, se lasă până dă în clocot, după care se strecoară și se păstrează într-un recipient din sticlă. Se administrează o linguriță, de 3 ori pe zi, sau la nevoie;
9. insomnie, nas înfundat - se zdrobește o ceapă și se inspiră adânc de câteva ori;
10. ulcer de stomac - se taie peștișori 2 cepe albe și se înăbușă cu 2 linguri de unt într-un vas acoperit, fără a le prăji însă. Se consumă dimineața, înainte de micul-dejun.
Materialele de pe acest blog au caracter informativ.
Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu