Populară și versatilă, fasolea verde este o legumă importantă din punct de vedere nutrițional care, totodată, nu conține colesterol.
În compoziția chimică a fasolei verzi s-au identificat vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B9, C, K), minerale (mangan, molibden, magneziu, potasiu, fier, fosfor, calciu, seleniu, cupru), acizi grași omega-3, aminoacizi, antioxidanți, fibre, carbohidrați, proteine, grăsimi și apă, 100 g de fasole având doar 31 de calorii.
Între beneficiile consumului de fasole verde amintim:
- menține sănătatea tubului digestiv;
- reduce nivelul colesterolului;
- contribuie la consolidarea sistemului osos;
- ajută la refacerea țesuturilor lezate;
- menține tranzitul intestinal normal;
- previne litiaza biliară;
- ajută la refacerea pancreasului suprasolicitat;
- reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare;
- scade riscul de diabet tip 2;
- întărește sistemul imunitar;
- scade riscul de cancer de colon, pancreas, sân, prostată și cel colorectal;
- contribuie la regularizarea nivelului enzimelor și hormonilor din organism;
- energizează organismul;
- menține sănătatea oculară;
- are efect antioxidant, încetinește procesele de îmbătrânire;
- are efect antiinflamator;
- contribuie la gestionarea greutății corporale, recomandat persoanelor obeze și celor care vor să slăbescă sănătos;
- împiedică asimilarea zaharurilor;
- scade riscul de osteoporoză;
- îmbunătățește memoria;
- contribuie la regenerarea ficatului;
- reglează glicemia;
- recomandat femeilor însărcinate;
- atenuează migrenele.
Consumul de fasole verde este contraindicat persoanelor care suferă de litiază renală.
Materialele de pe acest blog au caracter informativ.
Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu