marți, 5 august 2014

Vă prezentăm surse de proteine pentru o dietă sănătoasă !!

Nimeni nu neagă că diversitatea în alimentație este importantă pentru menținerea echilibrului, dar ce pot face acele persoane care renunță sau ar trebui să evite carnea?




 Prin urmare, vă propunem astăzi câteva alternative mai sănătoase decât carnea pentru a vă putea balansa aportul de proteine, respectiv:

 - Soia - are în compoziția sa întreaga gamă a aminoacizilor esențiali necesari organismului, fibre, vitamine din complexul B și acizi grași omega-3, fiind, de asemenea, un produs extrem de versatil;

 - Fasolea, lintea - conțin vitamine, minerale, carbohidrați, amidon, consumul acestora fiind însă recomandat a se face în asociere cu semințe, orez, grâne sau nuci pentru ca organismul să beneficieze de toți aminoacizii esențiali necesari;

 - Ciupercile - sunt bogate în aminoacizi, minerale (potasiu, fier, calciu, sodiu, fosfor, zinc), vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C, D, E) și nu au colesterol;

 - Puinoa - este o grână bogată în proteine, cu un bun echilibru al aminoacizilor, conține fibre, minerale (magneziu, cupru, fosfor, fier, calciu);

 - Nucile - majoritatea felurilor de nuci sunt o sursă bogată de acizi grași "buni" și proteine, de reținut fiind faptul că arahidele, caju și migdalele nu conțin colesterol;

.- Avocado - ca și soia, ciupercile și quinoa, fructul de avocado conține toți aminoacizii esențiali, dar au și un conținut ridicat de grăsimi "bune", antioxidanți, vitamine și minerale;

 - Ouăle, laptele, brânza - pe lângă faptul că acestea sunt o sursă foarte bună de proteine, sunt și bogate în calciu.

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu