Propolisul s-a dovedit a fi la fel de eficient ca si aciclovirul (cunoscut si sub denumirea de zovirax) in tratarea herpesului recidivant. Or, virusul responsabil de varicela face parte din aceeasi familie cu herpex simplex, virusul responsabil de herpes. De altfel, aciclovirul este folosit si in tratamentul varicelei. Desi nu s-a demonstrat cu exactitate ca propolisul este eficient in tratarea varicelei, tinctura de propolis a avut rezultate bune.
Pentru tratamentul varicelei pot fi luate pe cale orala comprimate cu propolis, iar extern, se fac tamponari cu tinctura de propolis. Tinctura se va aplica direct pe pustule, inainte ca acestea sa se sparga. Astfel virusii vor fi ucisi, iar mancarimile se vor calma. Tratamentul se face de doua ori pe zi pana la vindecarea completa, atunci cand la suprafata bubitelor se formeaza coaja.
Propolisul este un produs care face minuni pentru sanatate, insa are dezavantajul ca provoaca alergii. De aceea este bine ca si in cazul copiilor si al adultilor sa fie facut un test inainte de a folosi produse pe baza de propolis. Trebuie sa stiti ca, daca sunteti alergici la veninul albinelor, nu inseamna ca sunteti alergici si la propolis.
Materialele de pe acest blog au caracter informativ.
Va recomandam ca, inainte a de face orice tratament naturist cu miere si produse apicole sa faceti un test de alergie la tipurile respective de produse. Daca suferiti de boli cronice sau urmati tratamente medicamentoase, va recomandam sa consultati medicul dumneavoastra, inainte de a incepe o cura sau un tratament cu produse apicole.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu