joi, 6 august 2015

Tratament naturist pentru candida !!

Infecţiile vaginale apar din cauza unei supradezvoltări a ciupercii Candida albicans. Există anumite condiţii care oferă un mediu propice în care ciuperca se poate înmulţi şi se poate extinde. Simptomele candidozei vaginale sunt mâncărime şi arsură, roşeaţă şi o secreţie albă brânzoasă. Candida poate fi tratată şi în mod naturist, cu ajutorul unor remedii simple şi la îndemâna oricui.

Intern

- Mâncaţi iaurt: iaurtul conţine bacterii (acidophilus şi bifidus) ce ajută la distrugerea ciupercilor şi microbilor. Consumaţi iaurt natural şi simplu, preferabil din piaţă deoarece cele din comerţ nu sunt prea eficiente.

Suplimente cu acidophilus sau lactobaciullus: o altă metodă eficientă împotriva candidozei sunt suplimentele cu aceste substanţe. Se recomandă utilizarea acestora potrivit prescripţiilor de pe prospect.

Ceai: se amestecă 10 gr. urzică, 30 gr. gălbenele, 20 gr. coada calului, 15 gr muşeţel, 10 gr. răchitan, 30 gr. urzică albă, 10 gr. salvie, 20 gr. troscot. Se amestecă aceste plante şi se ia o linguriţă din amestecul obţinut. Se prepară o infuzie din aceste plante şi o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 5-10 minute şi apoi se beau 3-4 căni de ceai pe zi.



Extern

- Spălături: se fac spălături din 1-3 lingurite oţet de mere şi 250 ml de apă. Spălăturile se fac o dată pe zi până ce dispar simptomele, însă nu mai mult de o săptămână. O altă soluţie reprezintă spălăturile cu plante medicinale. Se prepară un amestec de tătăneasă, salvie, genţiană, zmeură.

Uleiuri volatile: se adaugă câteva picături de uleiuri de mir, lavandă sau arbore de ceai în apa din cadă. Vă îmbăiaţi iar apoi tamponaţi locul afectat cu o bucată de vată înmuiată în apă călduţă şi ulei de măsline.



Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu