Datorită conținutului ridicat de substanțe cu proprietăți curative, mătasea de porumb este recomandată în afecțiuni precum obezitatea, guta, litiaza renală, unele boli de inimă, de ficat, simptome ale menopauzei și chiar cancer.
Mătasea de porumb are în compoziția sa potasiu, calciu, dioxid de siliciu, saponine, ulei volatil, alantoină, ceară, vitaminele C, B, E, K și proprietăți diuretice, antiinflamatoare, calmante, antioxidante și scade tensiunea.
1. Astfel, persoanele care suferă de gută pot recurge la infuzia de mătase de porumb pentru a atenua simptomele. Infuzia se poate prepara dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă fierbinte, sau o linguriță de amestec obținut din părți egale de mătase de porumb și cozi de cireșe amare. Se consumă un litru și jumătate de infuzie pe zi, timp de cel puțin 14 zile.
2. Ceaiul de mătase de porumb ajută și în curele de slăbire, doar dacă este adoptat un regim alimentar sănătos și echilibrat și se practică sport. Se consumă 2-3 căni de ceai pe zi, cu înghițituri mici (2 linguri de mătase mărunțită la o cană de apă fierbinte).
3. În cazul cistitei, mătasea de porumb se va administra sub formă de extract (capsule), câte 6 pe zi, timp de 14-21 de zile, după care se face pauză 7 zile. Pe perioada curei se vor consuma preponderent legume și fructe neprelucrate termic, multă apă, iar produsele lactate se vor consuma la cel puțin 2 ore după administrarea capsulelor, deoarece pot inactiva unele principii active ale plantei.
Consumul de produse pe bază de mătase de porumb este contraindicat femeilor însărcinate, diabeticilor, hipertensivilor, celor care se află sub tratament medicamentos cu warfarină, diuretice, antiinflamatoare.
Materialele de pe acest blog au caracter informativ.
Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu