miercuri, 16 aprilie 2014

Parfum de iasomie tămăduitor !!

Iasomia, numită și "darul lui Dumnezeu", este o plantă care, în numeroase culturi, simbolizează iubirea, speranța și fericirea, fiind, totodată, și o plantă dedicată mamelor.





Florile de iasomie au efect antispastic (asupra musculaturii netede), antibacterian și expectorant.

Frunzele au efecte antiinflamatoare și febrifuge.

Uleiul volatil are proprietăți hipotensive, cardiotonice, antiseptice, fungicide, sedative, antiastmatice, antidismenoreice, antitumorale, antibiotice, antivirale, antifungice, antitrichimoniazice, anticandidozice, insectifuge, antihelmintice, antioxidante.

Astfel, iasomia este folosită într-o largă arie de afecțiuni, precum:

- Tulburările respiratorii (tuse, bronșită, răgușeală, laringită);
- Anxietate, depresie, oboseală, neurastenie, depresie postpartum;
- Migrene, dureri de cap;
- Ameliorează atrofia de prostată, ușurează durerile nașterii, ajută la refacerea uterului după naștere (este purificator și drenor uterin), ameliorează simptomele premenopauzei, menopauzei, - Ajută la tratarea afecțiunilor sânului, stimulează producția de lapte matern, echilibrează sistemul hormonal;
- Spasme și contracturi musculare;
- Reumatism articular;
- Cancer (de sânge), tumori;
Inflamații ale pielii, insolație, erupții cauzate de stres, eczeme, dermatite, hidratează și calmează pielea, combate acneea și  excesul de sebum;
- Combate hepatita B;
- Combate cistita cauzată de E-coli;
- Reduce nivelul de colesterol;
- Ajută în curele de slăbire, combate obezitatea.

Infuzia se prepară adăugând la o cană de apă fierbinte o lingură de flori. Se pot bea 2-3 căni pe zi, atât în scop terapeutic, cât și profilactic. Infuzia este recomandată în caz de tuse, migrene, crize epileptice, crampe menstruale, depresie, stimularea secreției de lapte matern și de întărire a uterului în timpul nașterii.

Infuzia se consumă după masă, deoarece stimulează secreția de sucuri gastrice.

Pentru ameliorarea problemelor pielii, se folosește, pe lângă compresele cu infuzie, și maceratul la rece din flori de iasomie, care se prepară astfel: un pumn de flori se adaugă într-un litru de apă rece și se lasă de seara până dimineața, după care apa se poate folosi la curățarea tenului. Are proprietăți antirid, antiîmbătrânire, de regenerare celulară, de catifelare, împrospătare și de revigorare a pielii.

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu