sâmbătă, 12 aprilie 2014

Remedii cu margarete !!

Flori de primăvară-vară, margaretele au proprietăţi antiseptice, coagulante, anal­­­gezice şi anti­inflamatoare, fiind folosite în medicina populară pentru tratarea răcelilor, afecțiunilor oculare, hemo­roizilor şi viermilor in­testinali.


 - Pentru cazurile de răceală, gripă, purificarea sângelui, curățarea plămânilor, bronșită, astm, sinuzită, faringită și laringită cronică puteți încerca următoarea rețetă de salată: 30 de plante proaspete, culese din locuri cât mai puțin atinse de poluare, spălate bine și tăiate ca orice altă plantă pentru salată, se amestecă cu 2 lingurițe de oțet de mere sau suc proaspăt de lămâie, o linguriță de miere, 3 lingurițe de apă, o legătură de pătrunjel mărunțit, sare și piper după gust. Salata se consumă de 2 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. În scop profilactic se face o cură de 10 zile, iar pentru tratarea afecțiunilor amintite mai sus, se face o cură de 30 de zile.

- Pentru a elimina viermii intestinali și colicile, într-o cană cu apă fierbinte se pun 2 lingurițe de plantă mărunțită (flori și frunze) și se lasă la infuzat pentru 4 ore, după care se strecoară și se consumă câte o lingură, de 3-4 ori pe zi, înaintea meselor principale, timp de 14 zile.

- Bolile de piele, rănile, escarele se pot ameliora și trata dacă se folosește următorul remediu: o mână de flori se mărunțesc și se freacă cu o lingură de lemn într-un bol de cristal, sticlă sau lemn până se obține o pastă, după care se adaugă 5-6 linguri de ulei de măsline, se omogenizează și se pune la frigider pentru 5-6 ore, după care se aplică pe zonele afctate și se lasă să acționeze pentru 3-4 ore, după care se clătește cu apă călduță sau infuzie concentrată de mușețel, gălbenele, pelin sau o combinație din cele trei plante.

- Pentru a păstra sănătatea pielii, se face o infuzie din câte o linguriță de flori de margarete, trandafiri, iasomie, crini albi, mentă și flori de tei, la 500 ml de apă fierbinte. Se lasă la infuzat jumătate de oră, după care se strecoară, se adaugă o linguriță de vin roșu natural, se omogenizează și se păstrează la frigider pentru 10 zile. Loțiunea se aplică pe fața curată cu ajutorul unui tampon demachiant, de 2-3 ori pe zi, timp de 10 zile, după care se face pauză 10 zile, apoi se poate relua. Loțiunea ajută la tonifierea pielii, menține elasticitatea, combate ridurile, acneea, hidratează și calmează pielea iritată.


Materialele de pe acest blog au caracter informativ.


 Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu