Folosite în scopuri curative încă de pe vremea faraonilor, florile de mac au proprietăți sedative, calmante, fiind utilizate în tratarea unor afecțiuni precum astmul bronşic, angina pectorală, migrenele, bolile ficatului, osteoporoza, insomniile, durerile de cap, tusea și înțepăturile de insecte.
Tinctura din petale de mac este eficientă în cazul migrenelor și durerilor de cap, administrându-se câte 15 picături de 2 ori pe zi, înainte de masă cu 30 de minute, timp de 2 săptămâni. Pentru prepararea tincturii aveți nevoie de 10 g de petale care se adaugă în 500 ml de alcool de 70º și se lasă la macerat timp de 14 zile, la loc întunecos și rece, agitând de câteva ori pe zi, după care se filtrează și se păstrează în sticluțe mici, închise la culoare. Înainte de fiecare utilizare, se agită recipientul energic.
Infuzia din petale uscate de mac (3 g - o linguriță rasă la o cană de apă fierbinte) este eficientă împotriva insomniilor, migrenelor, durerilor de cap, bronșită acută, laringită acută, angină pectorală, gripă, tuse.
Persoanele care suferă de osteoporoză pot încerca următoarea cură: într-o cană cu apă fierbinte se adaugă 10 g de semințe de mac și o lingură de miere de albine, se lasă la răcit, se strecoară și se consumă câte o lingură de produs de 2-3 ori pe zi, la 15-20 de minute după mesele principale, timp de cel mult 14 zile.
Cataplasmele cu frunze zdrobite de mac sunt eficiente în caz de echimoze, leziuni cutanate, tumori și dureri articulare.
La prepararea remediilor se vor folosi maci roșii de câmp (maci sălbatici).
Materialele de pe acest blog au caracter informativ.
Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu