vineri, 14 februarie 2014

Tratament împotriva crampelor și balonării !!

Durerile de burtă, crampele, balonarea și constipația apar ca urmare a unui tranzit intestinal deficitar.



Pentru a elimina aceste probleme, puteți recurge la unul din remediile oferite de natură, cum ar fi:

Bozul - pudra din rădăcină de boz este un purgativ şi detoxifiant natural puternic, in­­ten­­sifică procesele de eliminare şi de trans­­piraţie, fiind eficient în cazurile de balonare, mestecând cât mai mult timp posibil o linguriță rasă de pudră, după care se înghite. Împotriva constipației se folosește maceratul din rădăcină de boz, care se prepară astfel: 100g de rădăcină de boz sau pudră se lasă la macerat timp de 5 zile într-un litru de țuică, după care se strecoară și se păstrează în sticle închise la culoare. Se administrează 1-2 linguri de 2-3 ori pe zi, înainte de mesele principale, timp de 2 săptămâni, după care se face pauză, și dacă este nevoie, se reia cura.

Chimenul - consumat sub formă de infuzie (o lingură de semințe, la o cană de apă clocotită) favorizează digestia, împiedică acumularea de gaze în intestine şi apără mucoasa gastrică de sucurile acide secretate în timpul digestiei.

Păpădia - stimu­­lea­­ză se­­cre­­ţiile pancreatice, digestia, are efect laxativ, fiind in­­dicată în caz de colecistită şi de calculi biliari și renali. Împotriva balonării se con­sumă sub formă de infuzie (2-3 căni pe zi) sau tinctură (se pun 20-30 de pi­cături în 150 ml de apă şi se administrează de 3ori pe zi, înainte de masă).

Mărarul - se face o infuzie din semințe de mărar (o linguriţă de seminţe uscate într-o cană cu apă clocotită, se acoperă şi se lasă 10 minute, apoi se bea lichidul, iar la sfârşit se mestecă seminţele). Poate fi administrat şi copiilor.

Cicoarea - sti­­mulează se­­creţia biliară, este hepatoprotector şi laxativ. Consumat înainte de masă, ceaiul de cicoare previne indigestia li balonarea, alungă oboseala fizică și nervoasă.

Pelinul - este un puternic stimulator al digestiei, ceaiul de pelin și tinctura de pelin sunt detoxifiante pentru că favorizează se­­creţia bi­­liară.Tinctura de pelin se prepară astfel: în 100ml de alcool de 70º se pun 4 linguri de frunze de pelin, se lasă la macerat timp de o săptămână, după care se strecoară și se păstrează în sticle închise la culoare. La nevoie, se administrează 8-10 picături, de 3 ori pe zi.

Oregano şi măghiranul - sunt condimente foarte populare şi se numără printre ce­le mai puternice antiseptice naturale. Ceaiul şi decoctul sunt indicate în caz de colici abdominale, renale şi biliare, gastrită şi en­terită. Se folosește o lingură rasă la o cană cu apă.

Ghimbirul - este un ajutor important pentru cei care au o digestie leneşă. Se folosește o linguriță de ghimbir proaspăt ras într-o cană cu apă clocotită. Se fierbe timp de 3 minute, după care se strecoară și se bea.

Rădăcina de lemn dulce - are o acţiune favora­­bilă a­­supra digestiei, protejând mucoasa gastrică şi duodenală. Pentru a elimina balonarea și crampele se folosește infuzia din rădăcină de lemn dulce.

Feniculul - conţine u­­leiuri e­­sen­­ţi­ale care stimu­lează se­­creţia enzimelor digestive și are un rol important si asupra aerofagiei, blocand procesul de fermentare a alimentelor in timpul digestiei. Se­min­ţele sunt folosite în caz de indigestie, con­­sti­­paţie şi dureri abdominale, pentru că ajută la eliminarea toxinelor. Se pot mesteca semințele ca atare sau se poate face o infuzie din semințe, de la care se consumă atât lichidul, cât și semințele.

Rubarba - infuzia din pulbere de ru­­barbă este laxativă, ajută la detoxi­fierea organismului şi la eliminarea vier­­milor intestinali, are acţiune to­­nică asupra sistemului digestiv şi tra­tează dizenteria, dispepsia şi dis­­chinezia biliară. Se folosește o linguriță la o cană cu apă fierbinte. Rubarba nu este recomandată persoanelor care suferă de afecțiuni precum guta, reumatismul sau epilepsia. Rubarba conține o cantitate mare de acid oxalic, și astfel, consumul frecvent al acesteia poate duce la formarea pietrelor la rinichi sau vezica urinară.

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu