Pentru tratamentele externe, se folosesc, în general, cataplasmele. Acestea se aplică astfel: foile de varză se zdrobesc pe o suprafață de lemn și se pun direct pe locul afectat, și se vor înfășura cu un tifon subțire, astfel încât să nu cadă, timp de 2-4 ore pe zi, după care zona tratată se lasă să se usuce la aer.
Astfel, tratamentele externe cu varză sunt eficiente în cazul:
cancerului de piele - zilnic, se pune pe zona afectată o cataplasmă din frunze de varză proaspăt zdrobite, apoi se aplică deasupra o folie de plastic, care se fixează cu bandaj, timp de 4-6 ore.
entorselor și luxațiilor - pe zona afectată se pun frunze de varză bine zdrobite și se fixează cu un bandaj, timp de 4 ore zilnic. Recomandat este ca, în primele 2 zile de la producerea accidentului, să se pună deasupra cataplasmei și pungi cu cuburi de gheață, astfel, timpul de refacere a ligamentelor se scurtează, durerile se atenuează iar pungile cu lichid sinovial care se formează sunt mult mai mici.
arsurilor de gravitate mică și medie - în acest caz se fac spălături și se pun comprese timp de 15 minute, câte 2-3 pe zi, cu suc proaspat de varză. Astfel, datoriă efectelor antiinfecțioase și cicatrizante ale verzei, rănile se vor vindeca mai repede, iar cicatricile vor fi mai reduse. De asemenea, această metodă previne și formarea cicatricelor cheloide.
rănilor care se vindecă greu - zilnic se pun comprese cu suc de varză, care se țin timp de o oră, după care se lasă zona tratată să se usuce la aer, cel puțin o oră. Ca și în cazul arsurilor, procesul de vindecare este accelerat, riscul de infecție scade iar semnele care rămân după vindecare sunt reduse semnificativ.
eczemelor infecțioase, infecțiile fungice (parnațiu) - pe zona afectată se pune o cataplasmă din frunze de varză proaspăt zdrobite, apoi se aplică deasupra o folie de plastic, care se fixează cu bandaj, timp de 4 ore pe zi, după care zona tratată se lasă să se usuce la aer, neacoperită, pt cel puțiin o oră. Procedeul se repetă până la vindecare.
durerilor reumatice, gutei - pe zona afectată se pun frunze de varză bine zdrobite, pentru cel puțin 2 ore, dimineața și seara. Concomitent, se poate face și o cură internă cu varză, consumându-se câte 1-2 pahare de suc proaspăt de varză pe zi, în cure de 40 de zile, urmate de 14 zile de pauză.
astmului - se pun comprese din frunze mari pe piept și pe partea superioară a abdomenului, dimineața și seara, pentru 2-4 ore.
nevralgiilor - compresele se aplică pe zona dureroasă.
Pentru tratamentele externe se folosește varza care are frunzele cât mai groase și verzi, deoarece acestea sunt mai bogate în suc. Frunzele se spală bine înainte de a fi folosite. În momentul în care frunza începe să-și schimbe culoarea, se îndepărtează imediat.
Materialele de pe acest blog au caracter informativ.
Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu