Ficatul metabolizează diferit alcoolul, în funcție de organismul fiecărei persoane, de aceea mahmureala sau intoxicația cu alcool poate surveni chiar și după consumarea unei cantități relativ mici de alcool.
Contrar unor credințe, persoanele care suferă de mahmureală trebuie să evite ciorba de burtă, prăjelile și cafeaua în exces, deoarece acestea suprasolicită ficatul.
Pentru a vă reveni din mahmureală, puteți apela la următoarele soluții populare:
se face un amestec din 3-4 cepe tocate mărunt, 3 căni de zeamă de varză murată, o lingură cu pastă de roșii, piper, zahăr și sare după gust
se bea un itru de borș de putină umplut în casă
se consumă limonadă făcută din apă plată, suc proapsăt stors de lămâie, miere de albine și frunze de mentă
murăturile și zeama de murături consumate ajută în caz de intoxicație cu alcool
se consumă multă apă, pentru a rehidrata organismul, deoarece alcoolul deshidratează
se consumă suc proapsăt de portocale în care s-a adăugat un ou crud
se face un smoothie din citrice și ardei iute
se mănâncă o banană iar din coajă se face un ceai (o coajă la 500ml de apă, se fierbe pentru 10 minute)
amestecul de anghinare, ceai verde, limba-mielului și coada-șoricelului curăță ficatul și fierea. Se folosesc 2 lingurițe de plantă la o cană cu apă fierbinte
cu ajutorul unui blender se prepară un smoothie dintr-o banană, 6 căpșune mari, 2 linguri de miere de albine, o cană de suc de portocale proaspăt stors, 2 căni de lapte dulce, un sfert de linguriță de sare, o jumătate de linguriță de nucșoară, o cană de suc de legume proaspăt (roșii, morcovi, sfeclă, pătrunjel, țelină, lăptucă)
ceaiul de ghimbir cu lămâie se prepară folosind 4 rondele de ghimbir la o cană de apă, se lasă 10 minute și se adaugă suc de lămâie și miere de albine
se face un amestec din jumătate de banană și un gălbenuș crud și se consumă. Gălbenuşul conţine cisteină, o substanţă care ajută la metabolizarea alcoolului şi eliminarea acetaldehidei, cea care determină instalarea mahmurelii. Bananele sunt o sursă importantă de potasiu, unul dintre principalele minerale consumate de organism în timpul procesării alcoolului
într-un litru de apă se pun la fiert un pumn de măsline verzi, fără sâmburi și o linguriță de zahăr. Se fierbe pentru 10 minute, iar lichidul obținut se consumă rece, pe parcursul unei zile, cu înghițituri mici
se consumă câte 2-3 căni de ceai verde, alb sau roșu, îndulcite cu miere. Se poate adăuga suc de lămâie
se poate face o infuzie din sunătoare, gălbenele, mentă, cimbru, busuioc, ghimbir, afin, coada-șoricelului. Se consumă 2-3 căni pe zi, îndulcite cu miere. Se poate adăuga și suc de lămâie.
Materialele de pe acest blog au caracter informativ.
Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu