sâmbătă, 8 februarie 2014

Menta sălbatică !!


Planta numită în popor mentă sălbatică şi pe care medicii o numesc, la fel ca grecii, calament, are o mare putere energizantă şi cicatrizantă.



* Decoctul de mentă uscată în hidromel, băut călduţ, este un excelent sudorific. Fiartă cu ulei şi apli­cată sub formă de cataplasmă, planta combate eficient frisoanele şi chiar febra. În plus, este foarte bună în caz de sciatică: menta sălbatică verde mărunţită şi aplicată pe partea superioară a coapsei arde pielea, usucă umo­rile şi înlătură, pare-se, răul. Folosită fie sub formă de cataplasmă, fie ca băutură, regularizează ciclul men­strual.
* Există o boală, numită elefantiazis, pentru că de­păşeşte ca gravitate celelalte maladii, aşa cum elefantul depăşeşte ca mărime celelalte animale. Dar menta, administrată cu vin, la debutul maladiei, poate s-o ame­lioreze, atenuând aciditatea umorilor.
* Zdrobită şi aplicată sub formă de cata­plasmă, menta neutralizează muşcă­tura de şarpe, iar băută cu vin, stopează efec­tele funeste ale otrăvii.
* Băut sau folosit pentru spălături, sucul omoară limbricii din intestin, dar şi viermii existenţi în alte părţi ale corpului. Ames­tecată cu miere şi sare, planta este şi mai eficientă.
Leacuri călugăreşti

* Sub formă de cataplasmă sau de bău­tură, provoacă avortul.
* Vindecă gălbinarea, iar combinată cu vin, combate sufocarea produsă de astm. Vin­­decă afecţiunile hepatice. Aplicată după ce a fost mărunţită, pe vânătăi, ajută pielea să-şi recapete culoarea naturală, iar băută cu vin, calmează durerile de stomac.
* Fumul de mentă alungă şerpii de ca­să. Băutura preparată din plantă şi vin opreşte sughiţul .


Remedii străvechi, din mânăstirile medievale !!

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu