sâmbătă, 8 februarie 2014

MĂRARUL !!


Medicii apreciază ca fiind medie puterea energi­zantă şi cicatrizantă a mărarului. Administrată sub for­mă de decoct, această plantă sporeşte lactaţia femeilor care alăptează. Trei ceşti de decoct călduţ vindecă afec­ţiu­nile stomacale care se manifestă prin eructaţii (râ­gâ­ieli), semn că orificiul cardia al stomacului e deschis şi că prin el se evacuează gazele acumulate în intestine. Acelaşi decoct combate greaţa şi provoacă eliminarea urinei.




* Folosit sub formă de cataplasmă, mă­rarul "uşu­rează" uterul, iar băut mărunţit şi amestecat cu apă căl­duţă, calmează durerile abdominale şi intestinale, întă­reşte puterea digestivă a stomacului şi îm­piedică scur­gerea prin intestin a substanţelor nutritive din ali­mente.
O cură prelungită cu această băutură dăunează, însă, vederii, şi paralizează capacitatea de procreare, din cauza slăbirii (uscării) căilor seminale.
* Seminţele de mărar, măcinate şi încin­se, vindecă inflamaţia omuşorului, apli­cându-le cu degetul pe zona bolnavă.
* Cenuşa de rădăcină de mărar are pro­prietăţi şi mai puternice: "roade" excres­cenţele produse pe răni şi ameliorează bolile pecinginoase. Şi este bună mai ales împotriva ulceraţiilor penisului, care cedează, în majo­ritatea cazurilor, în urma spălărilor repetate.
* Fumul seminţelor arse are un miros care, inspirat un timp, opreşte sughiţul, iar rădăcina mărunţită şi aplicată pe zona afectată calmează ochii inflamaţi.
* Cenuşa de seminţe de mărar combate hemoroizii şi vindecă micile tumori de origine infecţioasă de pe mucoasa anală.
* Un decoct din mărar şi ulei este foarte eficient împotriva maladiilor produse de frig şi calmează, frec­vent, durerile de cap. În plus, destinde nervii şi sto­pează frisoanele.

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu