vineri, 31 ianuarie 2014

GHIMBIRUL - Folositi aceasta radacina in special acum ca vine sezonul gripei...

Scade temperatura- În medicina ayurvedică, ghimbirul e considerat ca fiind planta echilibrului. Acesta reduce simptomele răcelii şi scade temperatura corporală. Un remediu de neînlocuit, cu rol de protejare a digestiei şi cu importante proprietăţi antibiotice, îl constituie băutura realizată din ghimbir, lămâie şi miere. Pentru a o obţine folosiţi ghimbir pisat, pe care îl lăsaţi să fiarbă puţin, după care îl acoperiţi timp de 15 minute, iar la final agăugaţi mierea şi lămâia.




Combate cancerul şi artrita -O altă afecţiune prevenită, dar şi tratată cu ghimbir este artrita. Datorită proprietăţilor antiinflamatorii, consumul regulat ajută pacienţii cu artrită, neavând efecte secundare.

Ceaiul din această rădăcină - s-a dovedit a fi eficient şi în tratamentul bolnavilor de cancer, care fac chimioterapie. Sucul, consumat într-o anumită concentraţie, poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Specialiştii au demonstrat că planta împiedică dezvoltarea acestora, situate la nivelul colonului, ficatului sau ovarelor, dar opreşte şi vascularizarea tumorii.

Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui - Uleiurile esenţiale din ghimbir îmbunătăţesc considerabil circulaţia sângelui, ajutând la calmarea muşchilor obosiţi. Astfel, în cazul în care aţi efectuat eforturi fizice deosebite, tot ce trebuie să faceţi este să împachetaţi în tifon patru linguriţe cu ghimbir proaspăt. Peste acest pachet lăsaţi apa să curgă şi apoi îmbăiaţi-vă. Efectul este imediat!

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu