luni, 3 martie 2014

Tratament naturale cu produse apicole pentru pneumonie !!

Netratata la vreme, pneumonia poate duce la o sensibilitate sporita a organismului, generand mai departe o serie intreaga de complicatii. De aceea, trebuie sa iei lucrurile in serios si sa o tratezi inca de la primele simptome. Pe langa medicamentele prescrise de specialist, poti incerca si cateva remedii naturale cu produse apicole, care te vor ajuta sa-ti usurezi disconfortul si sa grabesti vindecarea.


Cura cu polen de albine si echinaceea

Pentru ca acest minunat remediu impotriva pneumoniei sa functioneze, ai nevoie de:
- 1 borcan de 800 gr;
- 200 gr de polen;
- miere de albine;
- 2 flacoane cu tinctura de echinaceea (le gasesti la magazinele naturiste);
- 2 lamai.

Toarna tinctura de echinacea in borcan si adauga polenul de albine, dupa ce ai zdrobit bine granulele, ca sa obtii o pudra cat de cat fina. Apoi stoarce deasupra zeama de la cele doua lamai, nu inainte de a o filtra, pentru ca altfel amestecul va avea un gust amar. La final, acopera borcanul cu un capac bine strans si lasa-l asa cateva ore. Dupa aproximativ 2 ore, umple restul borcanului ramas liber cu miere, pune la loc capacul si depoziteaza borcanul in camara (trebuie sa stea la macerat intr-un racoros, ferit de lumina directa a soarelui).

Cand toate pregatirile sunt gata, poti incepe cura cu polen si echinacea. Ia cate o lingura din compozitia preparata, de trei ori pe zi, astfel:
- daca esti supraponderal – cu 15-30 de minute inainte de mesele principale (iti va taia apetitul);
- daca ai o greutate normala – la 30 de minute dupa masa.

Aceasta cura poate fi administrata inclusiv copiilor, insa numai cate 3 lingurite pe zi. Totodata, este recomandata si femeilor gravide, dar nicidecum celor ce sufera de diabet, deoarece amestecul contine miere. Continua aceasta cura pana la golirea borcanului. Daca vrei sa previi pneumonia si sa-ti intaresti sistemul imunitar in acelasi timp, poti tine aceasta cura de doua ori pe an. Acest remediu este recomandat si in cazul racelii, gripei, dar si la tratarea infectiilor de orice fel.

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu