luni, 3 martie 2014

Tratament naturale pentru noduli tiroidieni !!

Nodulii tiroidieni sunt cea mai frecventa problema endocrina care apare odata cu inaintarea in varsta. Acestia sunt, de fapt, excrescente anormale la nivelul tiroidei, care arata la exterior ca niste umflaturi in zona gatului, de diverse dimensiuni. In majoritate, aceste formatiuni sunt benigne, doar 5% dintre ele indicand un neoplasm tiroidian (cancer). Restul cazurilor reprezinta adenoame tiroidiene, sau tumori benigne, care produc autonom hormoni tiroidieni, fara sa se mai afle sub controlul acestei glande.


Rezultatul este un dezechilibru hormonal, care atrage dupa sine alte tipuri de tulburari, dar care poate fi corectat cu ajutorul terapiilor standard sau complementare. Pe de alta parte, in multe situatii, nodulii tiroidieni nu creeaza deloc probleme. De aceea, multe persoane nici nu stiu ca au noduli tiroidieni pana cand ii depisteaza intamplator in timpul unor examene medicale de rutina. Totusi, chiar si atunci cand acesti noduli nu declanseaza niciun fel de simptom, ei pot ridica in schimb probleme de ordin estetic. Aici intervin tratamentele naturale, care ii diminueaza si au darul de a-i vindeca. Sa le trecem in revista pe cele mai importante.

Remedii cu produse apicole

Nodulii tiroidieni pot fi tratati cu ajutorul mierii de albine si al altor produse apicole. Incearca una dintre retetele de mai jos sau combina-le intre ele pentru rezultate maxime.

- Miere si otet de mere: Dilueaza o lingurita de miere si una de otet de mere in 200 ml de apa, apoi bea acest amestec de trei ori pe zi, inainte de mesele principale. Continua tratamentul pana cand ai consumat, in total, un litru de otet de mere, apoi fa pauza timp de doua saptamani. Poti relua cura ori de cate ori ai nevoie, pana cand dispare nodulul.
- Tinctura de propolis: Pentru vindecarea nodulilor tiroidieni, ia tinctura de propolis de trei ori pe zi, cate 30 de picaturi, inaintea meselor principale.
- Polen de albine: Si polenul este un excelent remediu pentru nodulii tiroidieni, fiind recomandat sa se administreze zilnic cate 2 lingurite de granule (care trebuie mestecate bine inainte de inghitire).
- Miere si muguri de nuc: In 400 ml de apa, fierbe 200 gr de muguri de nuc, pana cand apa scade la jumatate. Apoi paseaza mugurii si lasa-i sa se raceasca, iar la final adauga 300 gr de miere. Amestecul se pastreaza la frigider, iar tratamentul se face luand zilnic 3 linguri din aceasta compozitie, inainte de masa.

Tratament cu argila medicinala

Unul dintre cele mai eficiente remedii pentru nodulii tiroidieni sunt cataplasmele cu argila medicinala. Este foarte important sa folosesti argila alba, si nu de alt tip. Cu aceasta poti face cataplasme, pe care sa le aplici zilnic pe noduli, iar simultan sa prepari apa de argila, de asemenea consumata in fiecare zi.

Apa de argila se prepara foarte simplu si e usor de folosit. Tot ce trebuie sa faci e sa dizolvi o lingurita de argila in 300 ml de apa plata sau de izvor, si sa o lasi la inmuiat timp de 24 de ore, amestecand compozitia din cand in cand cu o spatula de lemn. Apa de argila se bea cat este tulbure (adica imediat ce ai amestecat-o) si are un efect de remineralizare asupra organismului, regland totodata metabolismul si ajutand la curatarea sangelui.

Cataplasme cu foi de varza

Un alt tratament traditional pentru nodulii tiroidieni sunt cataplasmele cu foi de varza. Acest remediu se foloseste in felul urmator: zdrobeste cateva frunze de varza, ca sa iasa mai usor sucurile din ele, si aplica-le direct pe nodul. Cataplasma se tine pe piele in timpul noptii, iar ziua se recomanda aplicarea cataplasmelor cu argila. Totusi, poti tine frunzele de varza pe gat chiar si 12 ore, si inclusiv pana la 24 de ore, in functie de cum iti este mai comod si cat de mult le poti tolera.

Alternativ, poti folosi cataplasme cu polenta (un fel de mamaliga), care se aplica fierbinte pe o bucata de tifon. Inainte de a pune polenta pe piele, adauga inauntru fie tamaie tocata marunt, fie pudra de sulfamida. Cataplasma se tine pe noduli cat este calda si se aplica inainte de culcare.

Materialele de pe acest blog au caracter informativ.

 Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu